prirodni trik

Tajna uspješnog rasta frezija, treba im dodati samo jedan sastojak koji ne košta ništa

Foto: Shutterstock
Tajna uspješnog rasta frezija, treba im dodati samo jedan sastojak koji ne košta ništa
05.04.2024.
u 12:54
Zbog obilja šećera, vitamina B i kvasca, pivo je izvanredna prihrana za biljke. Dovoljno je dodati malo piva u vodu za zalijevanje i jednom tjedno takvom mješavinom zalijevati frezije
Pogledaj originalni članak

Frezija spada u omiljene lukovice poznate kao cvijeće za rez, a njena najveća prednost možda leži i u tome što ima mirisave cvjetove. Na otvorenom se može saditi već u travnju i važno je da su odabrane lukovice zaista ”vanjske frezije” jer u suprotnom kod uzgoja običnih frezija može se dogoditi da uzgoj ne uspije. U zatvorenom se sade - sad.

Foto: Shutterstock
vrt

Da bi vam u vrtu ili na balkonu ili terasi frezije cvale raskošno, potrebno ih je redovito njegovati i  - prihranjivati.

Foto: Flora magazin
frezija

Zemlja, u teglici ili u vrtu, s vremenom se iscrpljuje i neophodno joj je dodavati suspstrate za razvoj biljke. Možete kupavati gotovo prihranu, a možete koristiti i ono što imate kod kuće. Mi vam donosimo nekoliko prijedloga, a za frezije je dovoljno odabrati samo jedan, koji vam je pri ruci.

Foto: Biomedia
marica prihranjivanje

 

Voda u kojoj se kuhalo povrće

Nikada ne bacajte vodu u kojoj se kuhalo povrće. Nakon kuhanja ostavite vodu da se ohladi i koristiote za zalijevanje.

Foto: Ivan Lesinger
kikiriki Ivan Lesinger

Pivo

Zbog obilja šećera, vitamina B i kvasca, pivo je izvanredna prihrana za biljke. Dovoljno je dodati malo piva u vodu za zalijevanje i jednom tjedno takvom mješavinom zalijevati frezije.

Ljuske kikirikija

Ljuske kikirikija držite par dana u vodi kako bi omegšale, a a nakon toga ih dodajte zemlji u kojoj su biljke.

Foto: Dom i vrt
Domaći limun

Kora citrusa

Naranča, limun, grejp, mandarina i limeta bogati su vitaminima i mineralima, koji su većinom koncentrirani u kori. Potopite koru u hladnu vodu i ostavite da stoji 24 sata kako bi izgubila prirodnu kiselost i lakše se razgradila pomoću mikroorganizama iz tla.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.