RADIONICA U FLORI

Naučili smo vas sve o začinskom bilju

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Flora
24.05.2014.
u 14:52
Održana je još jedna uspješna i zanimljiva radionica Večernjeg lista u suradnji s vrtnim centrom Flora
Pogledaj originalni članak

Začinsko bilje jedno je od onih koje uz jako malo posla i mjesta može uzgojiti svatko od nas, bilo u zemlji u vrtu ili u posudama na balkonu. Kako bismo vas naučili osnovama uzgoja začinskog bilja, Večernji list u suradji s vrtnim centrom Flora organizirao je jednu u nizu svojih vrlo posjećenih radionica. Predavač Zlatko Brlek, koji se uzgojem raznih vrsta biljaka bavi već 15 godina u svom rasadniku u Dugom Selu, objasnio je kako se pojedinačno uzgajaju najpopularnije vrste začinskog bilja.

- Što se tiče odabira tla, najbolje je ono tresetno koje zadržava vodu pa je biljka iz njega uzima. Ilovača je pak preteška.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Začinsko bilje zahtjeva jako malo prihrane, a bolje uspijeva u toplijim krajevima. No, to ne znači da neće uspjeti i u kontinentalnim.

- Bosiljak neće preživjeti zimu osim ako ga ne držimo u zimskom vrtu na 18-19 stupnjeva, jako sunce voli i kadulja, metvicu i origanu treba uzgajati u polusjeni. Pčelinja metvica će pak izdržati 10-15 godina uz pravilnu brigu - objasnio je naš predavač.

Više o radionici pročitajte u sljedećem broju Doma&vrta, a sljedeću subotu ne propustite posjetiti novu radionicu na temu kako uzgojiti svoj mali, ali prinosom bogati povrtnjak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.