Eko nije i skupo!

Mali OPG iz Popovače svoje pčelinje proizvode nudi vrlo povoljno...

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
opg duhacek
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
opg duhacek
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
opg duhacek
21.04.2014.
u 00:00
Predstavljamo pobjednike natječaja Zelena ideja
Pogledaj originalni članak

Pčelinji proizvodi zbog svog blagotvornog učinka na čovjeka danas imaju status superhrane, a još ako su iz ekološkog uzgoja, tretira ih se kao “suho zlato”. Nakon što su se neko vrijeme bavili konvencionalnom proizvodnjom, u OPG-u Duhaček iz Popovače 2003. godine odlučili su se prebaciti na ekološku kako bi kvalitetu svog meda, propolisa i peludi podigli na višu razinu.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

- Naša prednost bio je rad u netaknutoj prirodi u kojoj, u bližem okruženju naše pčelinje paše, ne postoji industrijska zona. S obzirom na to da smo bili među prvima koji su krenuli u to, nedostaci su bili u manjku materijala koji je zakonski propisan za ekopčelarenje, poput voska, koji i dalje nedostaje te različitih kiselina za liječenje pčela – objašnjava vlasnik Željko Duhaček.

Slaba konkurencija

Dodaje kako se u međuvremenu situacija ipak popravila. Proizvod na koji su najponosniji, kaže, ne može izdvojiti.

– Svima se poklanja jednaka pažnja kako bi bili vrhunske kvalitete. U njima nema tragova pesticida ni antibiotika, nisu miješani s lošim uvoznim medom ili šećernim sirupom niti zagrijavani na više od 40 C. Ni u Hrvatskoj ni u EU nema dovoljno takvih proizvoda tako da nema konkurencije – dodaje supruga Biserka.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Unatoč toj činjenici, njihov ekološki dobiven med prodaje se po praktički simboličnoj cijeni – 900 grama košta 50 kuna, a neusporedivo je bolje kvalitete od onog u trgovinama. Zbog njihove ambicije OPG Duhaček dobio je besplatnu promotivnu pomoć ušavši u finale natječaja “Zelena ideja”.

Agencija BBDO iz Zagreba izradila im je novu ambalažu te brošure za nastup na sajmovima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.