Pomoć u vrtu

Honda motokultivatori – pomoć kod obrade tla

Foto: Dom i vrt
Honda motokultivatori – pomoć kod obrade tla
Foto: Dom i vrt
Honda motokultivatori – pomoć kod obrade tla
20.11.2012.
u 10:58
S obzirom na to da i u malim vrtovima ima teških poslova koje treba obaviti idealna pomoć su Hondini mini motokultivatori.
Pogledaj originalni članak

Čovjek treba na godinu pojesti od osamdeset do sto kilograma različitog povrća, ne računajući krumpir, a gotovo sve potrebne količine za četveročlanu obitelj mogu se proizvesti na otprilike 200 m² vrta, bez nešto zimskog i stakleničkog povrća. Tako se uz aktivan odmor može i znatno pomoći kućnom proračunu. S druge strane, uzgoj povrća u kućnom vrtu omogućuje mnogo veći izbor povrća nego što nam pružaju naše tržnice, a to znači svestraniju, bogatiju i raznovrsniju prehranu.

U kućnom se vrtu najveći dio radova obavlja ručno i zbog toga se mnogo manje primjenjuju kemijska sredstva za zaštitu bilja i borbu protiv korova.

To je u izvjesnom smislu još jedna prednost, jer uz ispravnu primjenu prijeko potrebnih sredstava za zaštitu možemo biti sigurni da je povrće zdravo i bez štetnih ostataka pesticida.

Potrebna svojstva tla postižu se obradom i gnojidbom. Jedanput na godinu, u jesen, tlo treba duboko prekopati. Ako imate manji vrt, motokultivator je lakši, brži i jednostavniji od motike. S obzirom na to da i u malim vrtovima ima teških poslova koje treba obaviti idealna pomoć su Hondini mini motokultivatori. Uzgoj povrća za vlastite potrebe lakši je i jednostavniji uz pomoć motokultivatora.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.