izložba cvijeća

Drugo izdanje Floral Weeka izvrsna je prilika da posjetite Opatiju

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Drugo izdanje Floral Weeka izvrsna je prilika da posjetite Opatiju
10.04.2024.
u 13:56
U manifestaciji će sudjelovati renomirani cvjetni dizajneri iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Među njima je Tamas Mezoffy, prvak Europe 2016. godine u Genovi i treći na Interflora World Cup 2019. godine u Philadelphiji. I ove godine Opatiju posjećuje poznati talijanski majstor cvjetne umjetnosti Vincenzo Antonuccio sa svojim timom
Pogledaj originalni članak

Cvjetna manifestacija 2. Floral Week Opatija bit će održana od 15. do 21. travnja u i ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer", a u sklopu manifestacije održat će se i Sajam cvijeća od 13. do 16. travnja na Slatini. Cijeli program je besplatan i otvoren za javnost.Floral Week Opatija ima edukativni, izložbeni i kulturni karakter, uključuje demonstracije cvjetne umjetnosti za građanstvo, stručne radionice, cvjetnu modnu reviju te sajam cvijeća hrvatskih proizvođača.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U manifestaciji će sudjelovati renomirani cvjetni dizajneri iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Među njima je Tamas Mezoffy, prvak Europe 2016. godine u Genovi i treći na Interflora World Cup 2019. godine u Philadelphiji. I ove godine Opatiju posjećuje poznati talijanski majstor cvjetne umjetnosti Vincenzo Antonuccio sa svojim timom. Antonuccio je na svjetskom prvenstvu u Philadelphiji 2019. uvršten među osam najboljih dizajnera cvijeća na svijetu. Na opatijskom Floral Weeku sudjeluju i Simon Ogrizek, predsjednik Međunarodne organizacije cvjećara Florint, autorica projekta, Opatijka Christina Cianci Žerić te predstavnici Ceha cvjećara Hrvatske obrtničke komore i učenici smjera cvjećari riječke Graditeljske škole za industriju i obrt. Oni će u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer" izrađivati atraktivne dekoracije, prezentirati trendove i novitete u cvjetnoj umjetnosti i dizajnu.

Službeno je otvorenje 2. Floral Weeka Opatija 18. travnja u 16:30 sati, demonstracije za publiku izvodit će se od 17,00 do 19,30 sati, a prigodna izložba u Šporeru bit će otvorena od 18. do 21. travnja od 9 do 19:00 sati.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Dan kasnije, 19. travnja, na rasporedu je stručna radionica za floriste i dizajnere s tematikom boja u suodnosu s cvijećem te arhitekturom prostora. Radionicu vode Vincenzo Antonuccio i Marilena Calbini. Cvjetna modna revija ispred UP "Juraj Šporer" poslastica je za kraj manifestacije, 20. travnja u 17:00 sati. Organizator 2. Floral Weeka Opatija je LAB 9, Volosko, pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatije, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore PGŽ, Udruženja obrtnika Opatija i Istarske kreditne banke. Travanj je u Opatiji postao mjesec cvijeća te nakon nedavno održanog Festivala kamelija slijede Floral Week Opatija i Đardin.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.