Promo

Do obilja plodova u eko vrtu i cvatućih ljepotica kroz cijelo godinu

Foto: Plantella
Do obilja plodova u eko vrtu i cvatućih ljepotica kroz cijelo godinu
25.07.2024.
u 14:09
Vrijeme je osciliranja dnevnih i noćnih temperatura, ali i nepredvidivog vremena, za biljke je potrebno brinuti sada kako bi ostale vitalne i zdrave. Nestabilno vrijeme i temperature biljkama prouzrokuje stres koji može potpuno zaustaviti njihov rast.
Pogledaj originalni članak

Kako bi presadnice bolje  savladale stres i ostale zdrave , biljke odmah nakon presađivanja ojačamo tj.  zalijemo otopinom vode i tekućeg gnojiva BIO Plantella VITE koja sadrži aminokiseline i vitamine za brz oporavak i bolju vitalnost. Biljke će ojačati korijenov sustav i brže nastaviti s rastom i ostati zdrave.

Foto: Plantella

Rajčice su jako gladne

Kada se rajčica primi i počinje intenzivnije rasti redovno vodi za zalijevanje dodajemo tekuće organsko gnojivo BIO Plantella ORGANSKO GNOJIVO ZA RAJČICE iz morskih algi i s dodatkom prirodnog kalija za zdrave i sočne plodove.

Kako bi i sve druge povrtnice  plodonosile redovito treba ih dohranjivati BIO Plantella VRTOM tekućim gnojivom na bazi algi . Kada biljkama dodamo gnojivo, ojača se korijenski sustav što omogućuje optimalan prihvat anorganskih tvari iz zemlje i omogućuje zdraviji razvoj, bujnu i produženu cvatnju. S dodanim vitaminima gnojivo omogućuje zdravi i jednakomjeran rast te tvorbu ukusnih i sočnih plodova. Biljke dohranjujemo svakih 10-14 dana.

Protiv bolesti plamenjače, pepelnice i plijesni prskamo u razdoblju 7 do 10 dana BIO Plantella VITAL-om za RAJČICE. Proizvod na bazi poljske preslice bogat je silicijem, kalcijem i drugim mineralima i vitaminima, čime jačamo stanične stijenke biljaka i potičemo zdrav rast rajčica i plodovitog povrća. U paketu sve za zdrave rajčice nalazi se i sredstvo protiv čestog problema truleži plodova.  BIO Plantella KALCIJEVO LISNO GNOJIVO ZA RAJČICE djeluje trostruko – kao biostimulator, gnojivo i korektor za nedostatak kalcija. Prvo prskanje obavimo od početka formiranja prvih plodova. Na svakih 7- 10 dana dodajemo 80 do 120 ml gnojiva na 10 l vode, ili za folijarno prskanje 30 do 40 ml na 10 l vode. Potrebnu količinu jako jednostavno odmjerimo mjericom koja se nalazi na poklopcu gnojiva.  Prskamo kasno navečer kada se biljke ohlade.  

Foto: Plantella

Bujni i rascvjetani balkoni tijekom ljeta

Biljke u posudama za dobar razvoj trebaju uravnoteženu prehranu, zato je najjednostavnije upotrijebiti tekuća gnojiva topiva u vodi, koja omogućavaju da biljka u svakoj fazi razvoja dobije dovoljne količine hranjiva. Za bujan rast i bogatu cvatnju  upotrijebimo Plantella CVET visoko kvalitetno tekuće gnojivo s dodatkom ekstrakta morskih algi, vitamina i aktivatora cvatnje. Sadrži vitamine B skupine (prije svega B1 i B6), koji su važni za veću otpornost i ljepši izgled biljke. Količina i omjer hranjiva sasvim su prilagođeni potrebama cvatućih biljaka. Za prihranjivanje biljki koje ne cvatu upotrijebimo Plantella LIST, gnojivo s manje fosfora. Gnojivo pomiješamo s ne prehladnom vodom neposredno prije pripreme.  Na početku sezone prihranjivanje s gnojivom Plantella CVET vršimo jednom tjedno, a kasnije na vrhuncu vegetacije  bogato cvatuće može i dvaput tjedno. Kod sadnje samo pelargonija preporučujemo korištenje Plantella SPECJIALNOG GNOJIVA  ZA PELARGONIJE koje sadrži više kalija i mikrohranjiva, a za surfinije Plantella ZA SURFINIJE s dosta drugačijem razmjerom hranjiva i puno mikrohranjiva potrebnih bogato cvatućim petunijama, zvončićima i surfinijama.

Foto: Plantella

Za sadržaje o vrtlarenju, posjetite stranicu Plantella.hr na kojoj možete dobiti puno kvalitetnih i provjerenih savjeta.  Pratite nas i preko naših besplatnih webinara na FB/Plantella.hr/videos.

Savjetujte se s nama Plantella.hr

092 194 1694

bacc. ing.agr. Milica Sekulić,  stručni savjetnik za Plantellu, Unichem Agro

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr