SJAJAN PROJEKT

Djeca će od vrtićke dobi učiti da grah ne raste u konzervi

Foto: Promo fotografija
agrobiz
Foto: Promo fotografija
agrobiz
14.03.2016.
u 11:42
Projekt grupe rimskih dizajnera dobio prvu nagradu na AWE Međunarodnom natjecanju ideja zbog projekta koji spaja urbanu poljoprivredu i vrtićko obrazovanje
Pogledaj originalni članak

U današnje digitalno doba sve je teže povezati djecu s prirodom. To se očito dokazuje u urbanim sredinama gdje djeca često ignoriraju činjenicu da, na primjer, mlijeko dolazi od živih životinja, ili da grah ne proklija u limenkama.

Srećom, neustrašivi i inovativni tim rimskih dizajnera aut- -aut imaju inovativan način za približavanje djece prirodi. Aut- -aut tim čine Edoardo Capuzzo Dolcetta, Gabriele Capobianco, Davide Troiani i Jonathan Lazar koji su nedavno dobili AWR nagradu na Međunarodnom natjecanju ideja za svoj projekt „Nursery Fields Forever“ – prijedlog koji spaja urbanu poljoprivredu i vrtićko obrazovanje.

Učenje djece kako uzgojiti i brati vlastitu hranu, kao i interakcija sa životinjama može im pomoći u njihovim socijalnim vještinama kroz timski rad, u poticanju samopoštovanja i promociji zdravog načina života. Djeca će također učiti o obnovljivim izvorima energije iz vjetroturbina i solarnih ploča.

Više o ovom projektu pročitajte OVDJE

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.