vole hladnoću

Ako se ni zimi ne želite odreći cvijeća u vrtu i na balkonu, ove biljke idealan su izbor

Foto: Flora magazin
Ako se ni zimi ne želite odreći cvijeća u vrtu i na balkonu, ove biljke idealan su izbor
15.10.2023.
u 07:00
I gaura će nastaviti cvjetati nakon prvih minusa. Krizanteme također mogu podnijeti mrazove. S cvatnjom često nastavljaju i lavatera, i alcea rosea, i crni sljez…
Pogledaj originalni članak

Postoje mnoge biljke koje nastavljaju cvjetati i nakon prvih slabijih mrazova, kao da se ništa nije dogodilo. Prvi od njih svakako je neven. On zapravo ne voli velike vrućine i tada obolijeva od pepelnice i prestaje s cvatnjom. Ako zime budu izrazito blage, čak i prezimi do proljeća, s time da onda samo kratko razdoblje malo većih hladnoća ne cvjeta.

Foto: Thinkstock
neven

Vrlo slično nevenu ponaša se i kalifornijski mak. On također ne voli vrućine i čeka zahlađenje da opet procvate. I gaura će nastaviti cvjetati nakon prvih minusa. Krizanteme također mogu podnijeti mrazove. S cvatnjom često nastavljaju i lavatera, i alcea rosea, i crni sljez… Većina vanjskih sljezolika dobro podnosi prvi mraz i nastavlja s cvatnjom.

Foto: Shutterstock
permakultura

To je odlično za pčele i bumbare koji ih jako rado posjećuju, pogotovo crni sljez. A odlična biljka za pčele i bumbare jest crvena nežareća kopriva koja također ne voli vrućine, nego cvjeta na proljeće i jesen te također bez problema podnese prve mrazove. Zijevalica također često procvate poslije mrazova.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.