MALI TRIKOVI

10 fenomenalnih načina za čišćenje srebrnine

Foto: domosfera.hr
10 fenomenalnih načina za čišćenje srebrnine
02.12.2015.
u 12:38
U vašem kućanstvu sigurno imate barem jednu od ovih uobičajenih potrepština
Pogledaj originalni članak

Ako srebrne žlice koje ste naslijedili od bake više nemaju sjaj ili je vaš srebrni nakit poprimio tamnu boju - ne očajavajte! Za to stvarno ima lijeka. U vašem kućanstvu sigurno imate barem jednu od ovih uobičajenih potrepština koju možete iskoristiti i za ovu namjenu.

1. Pasta za zube

Istisnite manju količinu paste za zube na krpu i protrljajte vašu srebrninu. Zatim isperite i vidjet ćete kako se sjaji!

2. Soda bikarbona

Pomiješajte sodu bikarbonu s vodom da dobijete pastu kojom ćete protrljati srebrninu. Jednostavno i učinkovito.

3. Kečap

Ako je vaše srebro potamnjelo, kečap može pomoći. Istisnite manju količinu kečapa na papirnati ručnik, a zatim utrljajte pažljivo preko zatamnjenih mjesta. Ako srebro ne postaje sjajnije, ostavite petnaest minuta, a zatim protrljajte mekom krpom i isperite. Za predmete koji imaju detalje i udubine koristite četkicu za zube.

4. Kora od banane

Za čišćenje srebrnog nakita, osobito za osjetljive dijelove, može se koristiti kora od banane. Stavite nekoliko kora u blender s malo vode i napravite pastu. Neće lijepo izgledati, ali će biti od koristi. Mekom krpom ili četkicom za zube nanesite na nakit. Isperite u vodi i obrišite suhom krpom.

5. Sok od limuna i mlijeko u prahu

Namočite preko noći srebro u mješavini koju ćete napraviti od 1,5 šalice vode, jedne žlice soka od limuna i pola šalice mlijeka u prahu.

Kojih još 5 potrepština možete iskoristiti za čišćenje srebrnine saznajte na portalu Domosfera!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.