PROMO

Slavonski Brod dobiva novi izgled zahvaljujući Semmelrock La Linia Grande pločama

Foto: Koordinacija
Wienerberger
Foto: Koordinacija
Wienerberger
Foto: Koordinacija
Wienerberger
Foto: Koordinacija
Wienerberger
29.05.2024.
u 09:54
Ekonomična i štedljiva rješenja za vanjske prostore
Pogledaj originalni članak

U Slavonskom Brodu u tijeku je veliki projekt uređenja i obnove gradske pješačke zone, koja se većim djelom proteže kroz dvije glavne ulice u centru: Ulicu Ivana pl. Zajca i Starčevićevu ulicu, poznatiju kao "pijana" ulica zbog burnih noćnih provoda. No, došlo je vrijeme da ova živahna ulica dobije novo ruho, s okolnim ulicama koje se nadovezuju na nju.

Ova važna revitalizacija obuhvaća sve aspekte urbanog života: od infrastrukture i gradskih elemenata do zelenih oaza. Novi izgled oduševit će stanovnike Slavonskog Broda, ali i goste ovog šarmantnog grada. Ukupna površina preoblikovanja prostire se na 3100 m², a na njoj će se postaviti visokovrijedne Semmelrock La Linia Grande ploče granitno sive boje i većih dimenzija kako bi se smanjio broj fuga i dobila neutralna ploha u odnosu na šarenilo izloga trgovina koje se nalaze u ulicama. Semmelrock, lider u proizvodnji opločnika, već više od 20 godina radi pod okriljem poznate Wienerberger grupacije, koja je sinonim za dugotrajnost i kvalitetu.

Foto: Koordinacija
Wienerberger

Vrijednost ove investicije procijenjena je na 1.5 milijuna eura + PDV. Odabrane dimenzije ekskluzivnih La Linia Grande ploča s granitno pranom površinom iznose 120 cm x 40 cm x 10 cm, no postoje i veće, formata 120 cm x 80 cm x 10 cm. Kupci mogu birati između ukupno trinaest veličina, počevši od deset centimetara. Težina im iznosi oko 120 kilograma, te se stoga preporučuje postavljanje pomoću različitih strojeva, kako bi se zaštitili radnici na gradilištu.

Semmelrock La Linia Grande ploče velikih formata nude bezvremensku ljepotu kroz klasičan dizajn, najbolje se ističući na velikim površinama. Ploče imaju patentirani sistem utora i reški "Pavelock", koji osigurava stabilnost i čvrstoću površine bez deformacija. Osim što su otporne na niske i visoke temperature, sol i smrzavanje, ekološki prihvatljive, ekonomične i štedljive, Semmelrock La Linia Grande ploče nude brojne mogućnosti primjene te se vrlo jednostavno uklanjaju i ponovno sastavljaju, što ih čini još primamljivijima. Preduvjeti za uspješnu instalaciju jest kvalitetno pripremljena podloga, oblikovana prema specifikacijama projekta i zahtjevima podneblja u kojem se projekt izvodi.

Foto: Koordinacija
Wienerberger

Glavni cilj ovog projekta bio je uspostaviti red u prostoru i napraviti hijerarhiju, a taj zadatak povjeren je poznatom slavonskom arhitektu i direktoru osječke arhitektonske tvrtke Rechner d.o.o., Bruni Rechneru koji je više o projektu otkrio u prilogu emisije Koordinacija: „Pijana ulica, šegrt Hlapić i postavljanje Semmelrock opločnika na poznatu šetnicu“. Arhitekt Bruno Rechner već je uljepšao brojne slavonske trgove, poput onih u Đakovu, Osijeku i Vukovaru, a Brođani jedva čekaju vidjeti što je pripremio za njih uz pomoć La Linia Grande ploča. One dolaze iz porodice premium proizvoda koje Semmelrock proizvodi u svojoj tvornici u Ogulinu, gdje se nalazi i njihov izložbeni vrt. Osim La Linia Grande ploča, u ponudi postoje i La Linia opločnici.

Foto: Koordinacija
Wienerberger

Zanimljivost: znate li što je zajedničko Ivani Brlić-Mažuranić i La Linia Grande seriji? Jedna od najpoznatijih hrvatskih književnica također je rođena Ogulinka koja se udala u Slavonski Brod. Kako je njezino bogato nasljeđe utkano u hrvatsku kulturnu baštinu, tako su i proizvodi tvrtke Wienerberger postali nezaobilazni dio urbanih prostora. Svojim lijepim i elegantnim izgledom te dugotrajnošću, sa završnom obradom napravljenom s udjelom granitnog kamena, Semmerlock La Linia Grande ploče i Semmerlock La Linia opločnici krase mnoge trgove i ulice, stvarajući funkcionalne i vizualno privlačne prostore.

Pogledajte na vecernji.hr