Nedavno otvoren restoran O'brok, koji je smješten u samom središtu Zagreba, na adresi Langov trg 6 u rodnoj kući Augusta Šenoe, u rekordnom je roku oduševio brojne zaljubljenike u dobru, domaću kuhinju.
S obzirom da ovdje naglasak stavljaju isključivo na domaće proizvode, od mesa koje dolazi s OPG-ova iz Like i Slavonije, preko povrća iz domaćeg uzgoja, pa sve to ručno rađenih svih vrsta tijesta i slastica bez dodanih aditiva, odlučili smo saznati kako profesionalci iz restorana O'brok vide savršen blagdanski stol.
Iako su apsolutni zagovornici tradicije, ponudili su nam zanimljiva rješenja koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za predjelo preporučuju nešto što je svima dobro znano, a nitko ne očekuje. Specifičan mesni specijalitet, narodno jelo stoljetne tradicije – hladetinu. Oni koji se još nisu usudili kušati, jednom kad se na to odluče, požalit će što su to toliko odgađali.
Zatim slijedi juha, nezaobilazno jelo u zimskim mjesecima i to ona od gljiva, gusta, krepka i bogata.Kakvi bi to blagdani bili bez vrhunskog pečenja, a iz O'broka preporučuju domaću puricu s mlincima uz lagano povrće kako bi ostavili mjesta za desert kojeg ovog mjeseca zasigurno ne propušta nitko.
S obzirom da u O'broku naglasak stavljaju na tradiciju, preporuka je svakako domaća makovnjača, savršena delicija od dizanog tijesta i slatkog nadjeva od maka.
Uz sve poslužite čašicu omiljenog vina, a ako još uvijek ne znate koje vam je omiljeno, uskoro ćete moći degustirati razne etikete. Naime, na oduševljenje mnogih, restoran O'brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.