gastro scena

U Zagrebu otvoren street food bar s vlastitom tjesteninom! Po receptu kuhara koji je kuhao Silviju Berlusconiju

27.05.2020.
u 11:27
Uskoro otvaraju i terasu za guštanje u finim okusima na otvorenoma
Pogledaj originalni članak

Na zadovoljstvo mnogih, nakon nekoliko tjedana karantene, svoja vrata odnedavno su ponovno otvorili restorani, bistroi i kafići diljem Hrvatske. Među njima je i jedan street food bar, nov na gastro sceni metropole, koji se nalazi na Europskom trgu (Vlaška 19), a zove se Piacere, što u prijevodu znači zadovoljstvo, užitak ili jednostavno - guštanje.

Simbolika u imenu restorana označava zagarantirano zadovoljstvo svakog posjetitelja pri kušanju odabranog jela. Piacere je specijaliziran za različite vrste tjestenina koje su obogaćene božanstvenim umacima i dodacima.

Ljubav prema tjestenini zajednička je svim kontinentima, a ta je namirnica sudeći prema istraživanjima najpopularnija na svijetu. Piacere svoju tjesteninu proizvodi od samo tri sastojka; durum krupice (dobivena od durum pšenice koja daje visokokvalitetnu krupicu), jaja i vode.

Svježe napravljenoj tjestenini potom se dodaju različiti, bogati umaci, koje također sami spravljaju. Sve umake rade „from scratch“, odnosno otpočetka; domaću šalšu, green curry, pesto, muškatnu kremu od tikve i whiskey-ja, kremu od crvene paprike i brusnica, juneći jus i temeljce, koji su ujedno i temelj njihovog jelovnika. Tu je još i fantastičan domaći maslac s mješavinom začina kojeg također sami rade, a dodaju ga kod završavanja tjestenine. U ponudi su trenutno četiri vrste tjestenine: tagliatelle, bucatine, fusille i tortelini.

Jelovnik je osmišljen na način da poveže više stilova kuhanja, tu se isprepliću mediteranski s kontinentalnim,  tako da se za svakog može pronaći ponešto.

Piacere koncept razvijen je u suradnji s bivšim osobnim kuharom Silvia Berlusconia. Filozofija osnivača Piacere-a savršeno je jednostavna: omogućiti ljudima uživanje u svježoj tjestenini vrhunske kvalitete po prihvatljivim cijenama. Važno je naglasiti kako Piacere u suradnji sa sva tri dostavljača hrane nudi dostavu svojih jela, uskoro najavljuju i otvaranje prekrasne terase za boravak na otvorenom. Njihovo poslovanje nosi i ekološki predznak, pa tako hranu pakiraju u biorazgradivim posudama te s drvenim vilicama za konzumaciju jela.

Za novosti, innspiraciju i savjete potražite nas i na Facebooku i Instagramu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.