Pametno uređeni interijeri, u kojima se pazi da uređenje prati filozofiju kuhinje, koji su nenametljivi kako ne bi zasjenili hranu, a opet dovoljno zanimljivi da privlače poglede, posljednjih su godina preuzeli primat na domaćoj gastro sceni.
Upravo tu filozofiju slijedi i novootvoreni restoran Conlemani hotela Le Meridien LAV u Splitu.
Ovaj restoran ima velike ambicije, kako u gastronomskom smislu tako i u onom vezanom uz interijer. naime, cijeli restoran zamišljen je kao autohtona talijanska kuhinja pa će svaki gost, uz odličnu hranu doživjeti i istinsku talijansku strast, koja je sastavni dio talijanske svakodnevice.
Sve je kao u Italiji
Restoran Conlemani razvijen je kao inovativni gastronomski koncept, ali i kao vrhunska suradnja hotela Le Meridien LAV s arhitektonskim studijem Nous Design iz Londona.
Interijerist Nir Gilad prostoru je, koji se sastoji od prostrane terase i unutrašnjeg dijela, svojim dizajnerskim intervencijama udahnuo prepoznatljivi duh Italije.
Projekt preuređenja trajao je četiri mjeseca tijekom kojih je dizajner, pored nekoliko smjernica od strane hotela, imao potpunu slobodnu volju prepustiti se kreativnom radu.
Tom uspješnom sinergijom i kreativnom slobodnom stvoreno je mjesto gdje možete uživati u talijanskom stilu života i istražiti pravi smisao talijanskog la dolce vita.
Suradnja s Englezima
Kompletan projekt restorana Conlemani, od ideje preko preuređenja do samog otvorenja, razvijen je u manje od devet mjeseci, a na projektu je surađivao tim međunarodnih hotelsko-gastronomskih eksperata.
Pored Nous Design studija koje smo već spomenuli, u razvijanje projekta bile su uključene dvije londonske tvrtke, Planet Food & Beverage Consulting i Vision Hotel Asset Managment.