Kolumna

Salonski protiv namještaja po mjeri: Otkrivamo kada odabrati koji komad

Foto: Promo
namještaj
Foto: Promo
namještaj
Foto: Promo
namještaj
Foto: Promo
namještaj
Foto: Promo
namještaj
05.11.2021.
u 13:59
Odabir između ove dvije varijante na kraju će ovisiti o vašem osobnom ukusu te financijskim mogućnostima, no i jedna i druga imaju svoje adute i zamke
Pogledaj originalni članak

Možda se i vi pitate koju od dvije opcije odabrati za uređenje svojeg doma – namještaj izrađen po mjeri ili onaj gotovi iz salona? Evo nekoliko činjenica i savjeta koji bi vam mogli otkloniti tu dvojbu.

Jedna od najvažnijih prednosti namještaja izrađenog po mjeri optimalna je iskoristivost svakog centimetra stambenog prostora, od poda do stropa. Vrlo je važno to imati na umu pri uređenju malog stana, stoga ovu varijantu predlažem ako ne raspolažete velikom površinom. Osim toga, namještaj izrađen po mjeri velikim izborom boja i materijala nudi vam priliku da realizirate kuhinju, ormare, dječju sobu ili bilo koju kompletnu prostoriju onako kako vi zamislite. Gotovi namještaj pak ne nudi ove mogućnosti, ali ga možete naći u ponudi u raznim stilskim izvedbama za razliku od namještaja po mjeri koji je uglavnom modernog dizajna. Gotovi namještaj uzimate onakav kakav jest i prilagođavate ga ostalim elementima i stilu uređenja u prostoriji. S malo umijeća kombiniranja elemenata i s gotovim namještajem postići ćete oku ugodne željene rezultate, ali nećete postići maksimalnu iskoristivost prostora koju nudi namještaj izrađen po mjeri.

Foto: Promo

Kada je u pitanju cijena namještaja po mjeri, trebamo uzeti u obzir kvalitetu materijala od kojega su izrađeni korpusi i fronte, zatim kakve ćemo okove, mehanizam i ručkice za otvaranje odabrati te cijenu same usluge izrade i montaže namještaja. To sve na kraju usporedite s cijenama i kvalitetom namještaja u trgovini. Prije konačne odluke za koju opciju ćete se odlučiti, uzmite si truda i prošećite se po trgovinama namještaja te dobro “snimite” čega sve ima u ponudi. Ponekad ćete primijetiti da različite trgovine namještaja nude iste artikle po znatno različitim cijenama. Možda budete imali sreću da “naletite” na sniženje izložbenih eksponata, što zna biti vrlo dobra i isplativa investicija (ako određeni eksponat bude odgovarao vašem prostoru).

Dobro je znati i da manje tvrtke za izradu namještaja po mjeri, u usporedbi s pojedinim brendiranim tvrtkama, nude izrazito niže cijene namještaja iako se radi o istim materijalima i načinu izrade. Stoga, imajte na umu da se i samo “ime” plaća. Nedostatak namještaja izrađenog po mjeri u odnosu na gotove komade je nemogućnost pomicanja elemenata kada se jednom fiksiraju na određeno mjesto za koje su namijenjeni u prostoriji.

Foto: Promo

Nekad biste možda željeli napraviti mali makeover dnevnog boravka, a problem vam može stvarati namještaj koji ne možete pomaknuti jer jedino odgovara mjestu na kojem već stoji. Gotovi namještaj nudi vam puno više mogućnosti u tom smislu, a pojedine komade možete koristiti čak i u različitim prostorijama kad to poželite. Za koju ćete se od ove dvije opcije odlučiti, ovisi o vašoj osobnosti, prostoru koji uređujete te u konačnici i o samoj cijeni.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.