TRIKOVI ZA UREĐENJE

Kako unajmljeni stan učiniti svojim?

Foto: Thinkstock
Kako unajmljeni stan učiniti svojim?
01.02.2019.
u 08:30
Postoje mali trikovi kojima možete ostaviti svoj pečat u stanu i preobraziti stanje koje ste zatekli. Evo nekoliko savjeta…
Pogledaj originalni članak

Unajmili ste stan, konačno ste se dokopali svog mira unutar četiri zida, ali problem je što stanodavac ne dozvoljava veće zahvate u prostoru ili uređenje. Kako u tom slučaju osigurati personalizirani potpis i osjećaj doma?

Mnogi stanodavci ne dozvoljavaju ličenje i mijenjanje boje zidova u njihovom stanu. Ovo vas ne bi trebalo obeshrabriti da unesete boje u "svoj" dom! Postoje mnogi načini da to napraviti osim bojanja zidova. Ohrabrite se na jedan komad namještaja u jarkoj boji. Neka to bude veći primjerak, poput kutne garniture, naslonjača ili stolca. Predlažemo toplu i pozivajuću narančastu ili dinamičnu žutu.

Foto: Shutterstock
narančasta boja

Obojite police u obliku saća iznutra za instant razvedravanje i bolje raspoloženje. Jednako tako, blog Damask Love predlaže da obojite neke od predmeta koje želite izložiti naglasnom bojom, poput metalik zlatne.

Foto: Damask Love
polica za knjige

Pametno odaberite tepih! On svojom bojom ili uzorkom može biti u drugom planu, te tako dopustiti ostalim komadima namještaja da vode glavnu riječ, ili, pak, može biti u središnju pozornosti. U tom slučaju odaberite uzorak koji se širi iz sredine prema van, kako biste ostavili vizualni pečat. Odaberite cik-cak pruge za suvremeni štih (popularni chevron uzorak), a mi preporučujemo sive pruge na bijeloj pozadini.

Ovisno o tome donosite li sa sobom svoj namještaj ili prihvaćate stanodavčev, namještaj možete obojati u neku drugu boju. Ovo je jednostavni trik uz pomoću kojeg ćete lako transformirati izgled cijele prostorije.

Foto: Serendipity House

Slike, posteri i uokvirene fotografije predstavljaju sjajan način kojim možete uvesti boju u svoj dom i personalizirati prostor. Neka one odražavaju vaše afinitete ili boje koje želite da prevladavaju u prostoru. U tom slučaju te boje uparite sa zastorima kako biste povezali sobu.

Foto: Framebridge: Emily Henderson
okviri za slike

Ništa nas ne poziva na opuštanje više od mnoštva udobnih jastuka na trosjedu ili naslonjaču. Održavajte ih punima volumena i redovito ih pospremajte prije počinka kako bi vaš dom bio uredan.

O vama će puno govoriti vaša inspiracijska ploča, tzv. moodboard. Moodboard (dolazi od engleskih riječi mood, što znači raspoloženje i board, ploča) je svojevrsni kolaž slika, predmeta ili tekstova složen u kompoziciju kako bi ispričao neku priču, prizvao uspomene ili inspirirao za buduće događaje. Kreativci ga koriste u svom radu jer služi kao inspiracija, a čest je sastavni dio studija grafičkih dizajnera, dizajnera interijera, industrijskih dizajnera, fotografa i pisaca.

Mnogo je načina na koji sami možete napraviti svoju inspirativnu ploču. Pročitajte više na: ovdje.
Foto: Shutterstock
moodboard inspiracijska ploča

Rijetko koje dekoracije mogu oživjeti dom poput cvijeća. Neka se ono uvijek nađe na vašem blagovaonskom stolu, stoliću u dnevnom boravku ili u hodniku. Dat će toplinu, svježinu i osjećaj doma.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.