AH, TA ŽURBA

Ovu pogrešku rade svi koji prvi put uređuju stan!

Foto: houseidea
Ovu pogrešku rade svi koji prvi put uređuju stan!
17.11.2014.
u 13:20
Nešto sporijim uređivanjem interijera možete biti sigurni da ćete svaki komad namještaja i dekora voljeti
Pogledaj originalni članak

Postoji jedna univerzalna pogreška koju rade gotovo svi kada prvi put uređuju kuću ili stan. Radi se o kupnji previše stvari odjednom! To je potpuno krivi potez iz niz razloga, što financijskih, što dekoraterskih...

Iako većina svome novome životnom prostoru želi što prije udahnuti dušu, učiniti ga personaliziranim i maksimalno funkcionalnim, uvijek je bolje stan uređivati malo-pomalo. Kod megalomanskih kupnji pri useljenju, vrlo često se kupi hrpetina nepotrebnih stvari koje poslije ne čine harmoničnu cjelinu. 

Puno bolja odluka bila bi za početak kupiti ono najosnovnije – krevet, kauč i stol za objedovanje. Umjesto stola, prvih dana može poslužiti i kutija dok se ne dokuči koji bi model idealno odgovarao prostoru i osobnom ukusu. U suprotnom, zbog ishitrene kupnje, namještaj bi se vrlo brzo mogao pokazati ružnim njegovu vlasniku. Najbolje bi bilo veći namještaj kupovati postupno, naviknuti se na njega pa onda s njime uparivati ostale komade. 

Prednost je sporijeg pristupa uređenju interijera, piše Apartment Therapy, ta što vam ostavlja mogućnost da na neki super komad namještaja ili dekora slučajno naletite, a da sigurno znate da imate i novca i mjesta za njega. 

Nakon nekog vremena, dom više neće izgledati prazno, već ugodno, baš onako kako treba. Tada ćete znati da je posao uređivanja obavljen. 

>>Muči li vas prevelika i opasna vlaga u domu? Evo kako protiv nje!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:01 18.11.2014.

Ponovo prepisujete clanke s internet koji ni u kom slucaju nemaju veze s Hrvatskom. Prosjecni Hrvat, ako I nekako dodje do krede za stan, toliko je "razvaljen" ucescima, doprinosima I taksama da slijedecih 6 mjeseci posudjuje za hranu. A namjestaj svi koriste od rodbine I prijatelja, uopce ne brinuci pase li nesto ili ne.

AY
ayala
07:19 18.11.2014.

za nekog prepun namjestaja i stvari a za nekog nije. stvar ukusa.sto ljudi sto cudi

MR
moj rođo
08:52 18.11.2014.

Stvarno vi koji pišete imate vjerovatno plaće od 10 tisuća pa na dalje jer inače bi shvatili da se prosjećnom građaninu a tu se ubraja i moja mala obitelj ne može desiti da natrpamo stan sa brdo namještaja . eto kratki rezime . moja plaća od 4.500 i ženina od 3.000 . rata kredita od 2.000 (za uređenje tavanskog stana ,radovi grubi i fini ) 1500 kn režije ( struja , voda , grijanje, smeće, itd) vrtić 300 kn ,kartice na koje se uzme poneki komad namještaja oko 500 kn i ostalo ode na hranu i malo nešto za gorivo i pokaz . odakle nam lova da natrpamo cijeli stan sa namještajem u jednom potezu , pa to ni mađioničar ne može napravit . Dajte vrli novinarčići malo se spustite na zemlju i probajte doći u koju normalnu prosjećnu obitelj prije nego objavite ovakav članak . E da još samo napomena da sam uredio tavanski u kući svojih roditelja jer ulaziti u kredit na 30 godina za stan ( koji nema namještaj a većinom je prazan ) ne vodi tome da će stan biti pretrpan već polu prazan