Mala škola uređenja

Ovako izgleda idealan ženski stan, u kojem će se i muškarci osjećati dobro

Foto: Shutterestock
Ovako izgleda idealan ženski stan, u kojem će se i muškarci osjećati dobro
23.03.2022.
u 06:09
Da biste uredili svoj dom prema svojoj mjeri, nije dovoljno zadovoljiti samo estetske zahtjeve, nego je prije svega važna funkcionalnost u prostoru
Pogledaj originalni članak

Sve smo mi žene slične po mnogo čemu pa tako i volimo lijepe stvari u životu. Posebno nas veseli kada je naš životni kutak uređen onako kako se mi najbolje osjećamo u njemu. Za razliku od muškaraca koji žive u svom minimalističkom crno-bijelom svijetu bez zavjesa i ukrasa, ali nikako bez vrhunske tehnologije, mi žene na uređenje doma gledamo posve drugim očima.

Foto: Shutterestock

Stoga, ako živite sami te imate priliku urediti dom baš po svom, na ženski način, dobro će vam doći neki savjeti koje danas želim podijeliti s vama.

Da biste uredili svoj dom prema svojoj mjeri, nije dovoljno zadovoljiti samo estetske zahtjeve, nego je prije svega važna funkcionalnost u prostoru. Dom je za ženu mjesto u kojemu ona ima svoje različite aktivnosti, od kuhanja i glačanja do šminkanja, čitanja, jutarnjih vježbi i slično. Stoga pri uređenju svog životnog kutka najprije stavite naglasak na zadovoljavanje onih funkcija koje će olakšati i ubrzati radne procese koje obavljate svakodnevno.

Foto: Shutterestock

Temeljni elementi za postizanje ženstvenosti i mekoće u prostoru su boje i materijali. Nježnim, pastelnim bojama zidova i s puno bijele postići ćete željeni efekt prozračnosti, nenametljivosti i čistoće. Namještaj u ženskom prostoru trebao bi biti svijetao, zaobljenih linija, što će još više pridonijeti mekoći u prostoru. No, ako više volite minimalizam, nećete pogriješiti ni s modernim, ravnim linijama namještaja. Po mogućnosti, postavite kristalni luster iznad blagovaoničkog stola i (ili) iznad zone za odmaranje. Kristalni luster upotpunit će cjelokupni vizualni ugođaj ženske profinjenosti.

Iako se čine možda nevažni, detalji su ono što svakom prostoru daju identitet i dušu. Poigrajte se kombinacijom različitih ukrasnih jastučića. Neka oni budu ugodni na dodir, cvjetni, krzneni, zlatni... baš onakvi kakve želite. Prema boji, teksturi i stilu jastuke povežite sa zavjesama, tepihom i drugim tekstilnim elementima.

 

Da biste kreirali ugođaj intime u domu, koristite što više ambijentalne rasvjete i mirisnih svijeća. Postavite lampe na prozor, komodu i druge površine gdje god vidite priliku za to. Svoju žensku senzibilnost izrazite i kroz druge sitne, ali značajne elemente kao što su okviri za slike, svijećnjaci, cvijeće u vazi...

Nemojte zaboraviti ni na biljke koje oplemenjuju svaki prostor i bez kojih bi ženski dom bio nezamisliv. Slobodno uživajte u uređenju vlastitog doma, bez straha da ćete pogriješiti. Unesite u njega svoju osobnost i smisao za estetiku bez pretjerivanja. Prije svega unesite ljubav. Neka to bude mjesto u kojemu ćete se osjećati sigurno, ugodno i sretno.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.