Zagrebački Eggspress u vrlo kratkom roku premetnuo se u omiljeno mjesto za doručak, ručak i večeru za sve ljubitelje jaja, ali ne bilo kakvih već vrlo posebnih. Naime, putovanja po svijetu i nedostatak mjesta u Hrvatskoj koja su posvećena isključivo jajima bila su inspiracija Vlatko Brescu i Gregoru Kurtoviću da otvore mjesto simboličnog imena Eggspres.
Riječ je o restoranu kojem je slogan “Egg came first“, a želja im je bila u centar staviti jaje, namirnicu koja je mahom zanemarena bez obzira na poznatu izreku “Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje“. Što se tiče jelovnika, vlasnici Vlatko i Gregor sami su ga osmislili, u realizaciji su im pomogli profesionalni chefovi, a važno je naglasiti da su sva jela prilagodili hrvatskoj potražnji.
Zvijezda jelovnika svakako su “eggs benedict“ koje pripremaju na različite načine, a ponosni su na svoju suradnju s craft pekarnicom Korica jer su željeli imati isključivo hrvatske proizvode. U ovoj omeleterriji s jelovnika se mogu kušati i jaja na oko, kuhana i poširana jaja, kajgana u sendviču, čak i ona uklopljena u deserte.
Nedavno je Eggspress prerastao svoj prvotni prostor u Boškovićevoj ulici i preselio se u Oris – kuću arhitekture na adresi kralja Držislava 3 i smjestio u prostor u kojem je nekoć bio restoran Voncimer. Nude novi i još bolji prostor te provjereno dobra jela na bazi, naravno, jaja.