Kućna teretana

Nema više isprika, vježbati se može i doma, uz malo truda

Nema više isprika, vježbati se može i doma, uz malo truda
10.05.2017.
u 08:00
Par bučica, traka, šipka i 10 kvadrata sve su što vam treba
Pogledaj originalni članak

S toplijim vremenom i približavanjem ljeta, sve je više onih koji se aktiviraju i počinju intenzivnije vježbati. Ako vam se ne da naguravati u (trenutno) krcatim teretanama ili ne pronalazite u svom danu vremena za odlazak u iste, imamo rješenje za vas - kućnu teretanu.

Ivan Zubić, osobni trener iz Anatomske centrale, komentira:

Za vježbanje je dovoljno, ukoliko želite imati “stalni vježbački postav” devet do 10 metara kvadratnih. Ljudi često kupuju nepotrebne multifunkcionalne trenažere, koji im u pravilu služe kao vješalice za odjeću. Stoga savjetujem svima onima koji žele imati dobro opremljen i fukcionalan prostor da radije ulože u elastične trake s kojima se mogu raditi brojne vježbe, zatim girju, eventualno šipku i set bučica. Rasvjeta i ogledala koja su sastavni dio svake teretane ovdje nisu od presudne važnosti, ali tko ima mogućnosti neka uloži u to kako bi mogli gledati izvodite li vježbe pravilno.

Osim tih esencijalnih “sprava” dobro je na pod postaviti tatami ili tapison, nabaviti kvalitetnu prostirku, i ako baš želite neku cardio spravu poput orbitreka, sobnog bicikla ili ergometra, no, pripazite da vam ne bi služila, kako je trener napomenuo, kao vješalica.

Dakle, kad se podvuče crta, bazičnu teretanu u kući možete imati za manje od tisuću kuna, a dodavati nove rekvizite možete prema potrebama i mogućnostima. Stoga, dosta s isprikama i krenite u nove izazove!     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.