podsjetnik

10 namirnica koje ne smijemo držati u hladnjaku, jer ne vole hladnoću

Foto: Shutterstock
povrće
Foto: Shutterstock
povrće
25.08.2015.
u 15:45
Neke namirnice ne vole hladnoću, stoga ne ostavljajte ih u hladnjeku. Gube okus i aromu, postaju mekane...
Pogledaj originalni članak

Luk se čuva na suhom i tamnom mjestu, hladnoća hladnjaku čini ga mekanim. Ako ga baš morate staviti u hladnjka zamotajte ga u prozirnu foliju. Tako spremljeni ipak može izdražti samo kratko vrijeme. I češnjaku je draže biti na suhom i tamnom mjestu.

I začine, popu šafrana ili ružmarina, ne skladištite u hladnjaku, draže su im platnene ili hermetički zatvorene vrečice. Banane na hladnoći brže dozrijevaju, postaju mekane i trule. Jabuke u hladnjaku gube prirodnu hrskavost, postaje praškaste i bezukusne. Ni medu nije mjesto u hladnjaku jer na njegovu kvalitetu loše utječe vlage, svjetlo i toplina.

Foto: Shutterstock

Popisu namirnica valja dodati i kruh i krumpir. On više voli tamno i umjereno hladno mjesto, jer kad mu je pretoplo, počinje klijati. Kava ima sposobnost apsorbirati miris oko sebe: prekomjerna toplina može je učiniti užeglom, a na hladnoći gubi aromu. Popisu pridodajemo i rajčice koje na hladnoći gube okus.

>>Kraj ljeta idealno je vrijeme za sadnju kineskog kupusa

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.