hit mjesto

Mali, dizajniran prostor ono je što KaKantun izdvaja od svega sličnog u Splitu

Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
Foto: Ana Bodrožić
23.06.2020.
u 09:30
Nalaze se u staroj jezgri grada pa su izvukli kamen koji su obradili, a ostatak interijera je razigran. Od pastelnih nijansi do karakterne ilustracije koju je na zidu nacrtala ilustratorica Tea Jurišić i koja se naziva "splitska fjaka"
Pogledaj originalni članak

KaKantun je specialty coffee i gin bar u centru Splita (getu). Iza ovog koncepta stoje Tea i Karlo, par koji je zaljubljen u kavu, putovanja i knjige. Tea je završila književnost, a Karlo ekonomiju te nisu imali nikakvog iskustva u ovom poslu, ali su oduvijek htjeli otvoriti nešto svoje, gdje će ljudi osim u proizvodima uživati i u atmosferi.

Foto: Ana Bodrožić

Prošle godine su bili na putovanju u Kolumbiji gdje su obilazili male, dizajnirane lokale i htjeli su nešto takvo otvoriti u Splitu. Ono što ih najviše razlikuje od ostalih je mali, dizajniran prostor, koji će se bazirati isključivo na kvaliteti i koji će domaćim ljudima nuditi dobar proizvod.

Foto: Ana Bodrožić

U ovom valu turizma, lokalni ljudi su izgubili naviku dolaska u stari grad, a oni to žele promijeniti, jer gdje dolaze lokalni ljudi, tu je i strancima atraktivnije da osjete pravi, splitski štih.

Foto: Ana Bodrožić

Ponuda je bazirana na gin i specialty kavi. Specialty kava se počela sve više konzumirati u Hrvatskoj. Riječ je o kavi najbolje kvalitete, koja se proizvodi u posebnim uvjetima, gdje se pazi na svako zrno, u što su se i sami uvjerili na farmama kave u Kolumbiji. Ta kava ima i svoj certifikat. Jako je popularna u Europi i jednom kad se naviknete na specialty kavu više nema povratka na staro.

Foto: Ana Bodrožić

Ime KaKantun je nastalo rekonstrukcijom starog, kultnog kafića koji se nalazio na tom mjestu, a zvao se Na kantunu. Budući da su lokalni ljudi bili emotivno vezani za taj lokal htjeli su napraviti potpunu rekonstrukciju prostora, ali su zadržali tradicionalne elemente. I zbog toga je ovo „ka“ prije imena. Interijer je spoj tradicionalnog i modernog.

Foto: Ana Bodrožić

Nalaze se u staroj jezgri grada pa su izvukli kamen koji su obradili, a ostatak interijera je razigran. Od pastelnih nijansi do karakterne ilustracije koju je na zidu nacrtala ilustratorica Tea Jurišić i koja se naziva „splitska fjaka“. Željeli su zadržati tradiciju, ali i ukomponirati boje koje vole, po uzoru na njihovog omiljenog redatelja Wesa Andersona, a u tome su im pomogli prijatelji, arhitekti, Studio tekstura koji su njihove ideje ukomponirali u interijer. Vizualni identitet potpisuje također njihova prijateljica, Noemi Bažon.

Foto: Ana Bodrožić

U ovaj bar je uloženo puno ljubavi i strasti. Otvorili su ga jer im je to bio životni san, no mišljenja su da gradu Splitu nedostaju lokali koji nisu isključivo komercijalni, nego gdje će se ljudima pružiti određeno iskustvo. Od starog kamena, do moderne ilustracije s elementima splitskog mentaliteta možete uz kavu ili gin promatrati promjene koje su se dogodile u gradu Splitu. Od Dioklecijana pa do danas.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.