tehnologija

Kućni robot koji nadmašuje očekivanja - 360 pametni usisivač

Kućni robot koji nadmašuje očekivanja - 360 pametni usisivač
06.12.2021.
u 10:41
Pokreće ga motor snage čak 3.300 Pa. Svojim vlasicima nudi četiri načina usisavanja pa je jednostavno odabrati opciju koja u svakom trenutku odgovara potrebama i stupnju prljavosti prostora, dok kod svakog načina rada besprijekorno izvlači prljavštinu iz kutova, uz lajsne ili uz zid, zahvaljujući izvrsnoj metlici s desne strane kojom povlači prljavštinu i približava je usisnom području
Pogledaj originalni članak

Sredinom rujna, u vrijeme kad smo svi još bili pod ljetnim dojmovima te odmoreni iščekivali novu školsku ili poslovnu godinu i stvarali velike planove na osobnom i/ili poslovnom planu,  na hrvatsko je tržište, pod palicom tvrtke Bijelić Co, stigao novi brend iz područja inovacija pametnih uređaja i potrošačke elektronike – brend 360.  U nepuna dva mjeseca prepoznali su ga brojni hrvatski potrošači, dok je danas jedan od njegovih najprodavanijih proizvoda robot koji svojim prisustvom u hrvatskim domovima i kompanijama zacijelo može i već uljepšava te olakšava užurbanu svakodnevicu naših građana.

Usisavač 360 S10 novi je pametni robotski usisavač koji svojom moćnom snagom usisavanja i brisanja podova rijetko koga ostavlja ravnodušnim! Robot usisavač, koji usisava i pere, obavlja sve poslove koje vi ne želite pa ne trebate više brinuti o prljavštinama kao što su prosute mrvice jer sve one završe u spremniku za nečistoće. Kada su u pitanju stanovi i stanovanje blizu susjeda, ne trebate brinuti o vremenu usisavanja, ni o buci usisavača jer robotski usisavač 360 S10 gotovo je nečujan.

Tiši od većine robotskih usisivača (samo 60 decibela) te niži od mnogih (8,5 cm), zahvaljujući opremljenosti s tri snažna LiDAR senzora, vaš dom poznaje bolje od vas, zavlači se u svaki njegov kut i pod većinu vašeg namještaja. 3D skeniranjem prostora, svojim oštrim vizualnim senzorima, analizira prostor, uklanjajući pritom iz svog vidokruga ono što mu eventualno može smetati u obavljanju perfekcionističke  usluge čišćenja vašeg prostora. Zahvaljujući ovoj funkciji neće naletjeti na zidove, veće ili sitnije dijelove namještaja ili predmete koji uljepšavaju vaš dom odnosno srušiti se niz stepenice (dodatnih šest senzora protiv pada), jer otkrivanjem i do 100 različitih predmeta udaljenih do 8 metara osigurava slobodne puteve za svoje nesmetano usisavanje.

S lakoćom prepoznaje predmete veličine veće od 1 centimetra, a u trenutku kada primijeti “nepoznati objekt”, brzo donosi odluku - usisati ili obići. Dodatno, mjeri i visinu predmeta pa sa sigurnošću zna može li proći između ili ispod potencijalnih prepreka. Upravo zbog izuzetno kvalitetnog 3D mapiranja i stalnog ažuriranja mape tijekom čišćenja, ovaj robotski pomoćnik ne radi “neugodna iznenađenja” poput borbe s dugim resama tepiha, usisavanja kablova, dječjim igračakama ili predmetima koje ste zaboravili ukloniti.

Koristi istu navigacijsku tehnologiju kao NASA-in Mars Rover. Dodatno, u prostoru se snalazi pomoću odašiljanja svjetlosnih impulsa, koristeći najsuvremeniju tehnologiju dToF - Direct-Time-of-Flight. Pojednostavljeno, prilikom prepoznavanja predmeta osigurava preciznost povećanu 400 % te 30 % brže pozicioniranje. Za planiranje najučinkovitije rute čišćenja, S 10 se služi SLAM algoritmom pa svaki dio prostora čisti u najkraćem mogućem vremenu, brinući da svi dijelovi prostora budu u potpunosti čisti.

Uz odlično usisavanje, S10 je ponosan vlasnik medalje i za pranje podova!

Posjeduje veliki spremnik za prašinu (500 ml), no još veći za vodu (520 ml), što rezultira vrhunskom čistoćom i pranjem do 200 m2 u jednom potezu odnosno 171 minutu. Pitate se jesu li podovi pri tom premokri odnosno hoće li S 10 ostaviti ružne vodene flekice? Zahvaljujući aktivnom tlačnom sustavu dozira količinu vode u omjeru potrebnom za efikasno pranje podova, regulirajući brzinu pomicanja krpe kod tvrdokornijih mrlja, dok podove ostavlja trajno lijepima i bez oštećenja. Priložena krpa za pranje jednostavna je za održavanje i prilagođena pranju u perilici rublja.

Pokreće ga motor snage čak 3.300 Pa. Svojim vlasicima nudi četiri načina usisavanja pa je jednostavno odabrati opciju koja u svakom trenutku odgovara potrebama i stupnju prljavosti prostora, dok kod svakog načina rada besprijekorno izvlači prljavštinu iz kutova, uz lajsne ili uz zid, zahvaljujući izvrsnoj metlici s desne strane kojom povlači prljavštinu i približava je usisnom području. 

Odličan je poznavatelj vrsta podova pa se za njega nikako ne može reći da ne primjećuje razliku! Jednostavnim korištenjem svojih ultrazvučnih senzora u svakom trenutku prilagođava potreban način rada, pojačavajući snagu kod tepiha i smanjujući je kod pločica ili tvrdog drva.

Odnesete li svog robotskog pomoćnika u prostoriju koju je već počistio, nećete ga uspjeti zavarati. Također, pažnjom najboljeg vojnika poštuje definiranu “zabranjenu zonu”, ili čak i višestruke, koje su od velike pomoći kod pranja podova odnosno konkretno površina koje ne želite da pere. Promijenite li u nekom drugom trenutku svoje prioritete, zadatak će odraditi na visini i u sekundi se prilagoditi.

Ukratko, ovaj sjajan robotski usisivač svijet je koji tek treba otkriti! Ulazak u S10 svijet nije ni težak, ni naporan, dok život u njemu i s njime postaje užitak. Iz kompanije 360 pri njegovu kreiranju mislili su i na najmlađe, kao  i na kućne ljubimce koji se zahvaljujući 10-stupanjskom sustavu smanjenja buke ne moraju plašiti buke, jer S10 radi praktički nečujno.

Za kraj, održavanje ovog robotskog pomoćnika koji teži tek 3,85 kg, snažne baterije od 5000 mAh izrazito je jednostavno, spremnik se s lakoćom vadi, čisti i vraća, a dodatni mrežasti filter uspješno spriječava začepljenje životinjskim dlakama ili kosom. Svemu pomaže jednostavna mobilna aplikacija i robotski voice asistent koji vas, u slučaju da na svojoj mobilnoj aplikaciji usisivača odaberete takav način rada, o svemu obavještava, ne ostavljajući baš ništa slučaju.

Vaš budući robotski ljubimac dostupan je na Venkonu - https://venkon.hr, specijaliziranom webshopu poznate ditribucijske tvrtke, tvrtke Bijelić Co koja hrvatskom tržištu kontinuirano donosi inovacije vrijedne pažnje.Dobrodošli u magičan svijet 360 S10 pametnog usisivača!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.