Boce vina na treba čuvati na tamnom mjestu. Ako ih ne možete držati podalje od svjetlosti, umotajte ju u krpu ili stavite u kutiju. Boce vina s plutenim čepom od plute skladištite polegnute, jer se s vremenom čep potpuno osuši, a zrak koji će tada doći u bocu pokvarit će okus vinu.
Temperatura u prostoru za čuvanje vina ne smije biti viša od 24ºC, posebno ako se vino čuva duže vrijeme. Niže temperature nećete naškoditi vinu, tek će usporiti proces odležavanja. Za duže čuvanje vina treba voditi računa i o vlažnosti. Idealna vlaga je oko 70 posto. Vina nikad ne držite u plastičnim bocama. Ako vino čuvajte u bačvama, dignite ih na čvrsto postolje.
Kad se odlučite vino poslužiti, pazite da to bude pri idealnoj temperaturi. Crveno, roze i suha bijela vina poslužite na temperaturi od 8 do 12 ºC, pjenušce i šampanjce rashladite na 6 do 8ºC, lagana crna vina služite na 13, a tamna na 15 do 19 ºC.