vrata splita

Još jedan razlog za posjet Splitu - restoran s fantastičnim interijerom

Foto: Frano Kelam
Još jedan razlog za posjet Splitu - restoran s fantastičnim interijerom
10.08.2022.
u 09:25
Interijer prati tradicionalnu priču uređenje ovog restorana koji je, u svojoj osnovnoj ideji, zapravo - konoba!
Pogledaj originalni članak

Porto Spalatno, restoran s tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom nedavno je otvorio svoja vrata u  u krugu jedinog resorta s 5 zvjezdica na splitskom području -  „La Meridien Lava“ u Podstrani te obogatio jaku gastronomsku scenu ove dalmatinske meke.

Foto: Frano Kelam

Podstrana, turistički biser Jadrana, udaljena samo 7 kilometara od centra Splita, posljednjih se godina zbog svog idealnog položaja i pristupačnog ulaza u more sa šljunčanim plažama razvija kao elitno predgrađe grada Splita. Odnedavno razlog više za posjetu Podstrane je upravo restoran - konoba Porto Spalato prekrasnog ambijenta i još bolje spize. Naime, oni koji su već imali priliku kušati specijalitete njihove kuhinje sa sigurnošću tvrde da je to mjesto s izvrsnim svježim morskim specijalitetima i možda najboljom ribljom juhom te salatom od hobotnice, na daleko.

Foto: Frano Kelam

Kao točka na "I" na ove sjajne recenzije je dokazani Chef kuhinje Željko Ljubas koji je svoj renome stekao u sarajevskom restoranu "Luka Sarajevo". On je nedavno svoja iskustva iz potvrđeno najboljeg ribljeg restorana u BiH prenio i u blizinu Splita, gdje brojnim gostima svakodnevno priređuje "praznik za nepce".

Foto: Frano Kelam

Ako vas put nanese na ovu stranu Jadrana, konobu "Porto Spalato" svakako ne smijete zaobići, mada je takav spektakularan gastronomski užitak vrijedan i neplanskog odlaska u Podstranu.

Foto: Frano Kelam

Ono što je bitno napomenuti je da nije riječ o sezonskom restoranu, nego da će "Porto Spalato" svoja vrata držati otvorena tijekom čitave godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.