U Zagrebu je hostelski bum koji se dogodio prije nekoliko godina ipak u laganom padu, stoga hosteli koji opstaju naporno rade da bi proširili svoju ponudu i bili drukčiji od konkurencije.
Sve za drage goste
Rezultat takvog promišljanja i napora jest novo kul mjesto na gradskoj mapi – zalogajnica Kascheta koja se nalazi u sklopu hostela My Way. Hostel My Way sagrađen je i otvoren 2013. godine, a ideja da se otvori zalogajnica nastala je iz želje da se ugodi gostima koji su svakodnevno pitali osoblje gdje se može pojesti doručak ili ručak. – Stoga smo odlučili investirati u prizemlje hostela te bivšu recepciju, šank, terasu i malu kuhinju koja nije zadovoljavala potrebe gostiju hostela pretvoriti u trattoriju – objašnjavaju iz hostela. Što se tiče interijera, ulaganja su bila prilična, no prostor je jednostavan i topao.
Ime kao poveznica
– U prizemlju su naslijeđene velike drvene grede, stoga smo interijer odlučili fokusirati na drvo da bismo dobili toplu, a opet modernu atmosferu koja prati našu ponudu. Ime Kascheta povezali smo sa stropom koji je “obučen” u kašete, praznine prostora popunili smo drvenim namještajem. Sama je ideja o uređenju rezultat promišljanja samih vlasnika, a i velik su dio sami napravili svojim rukama. – Imamo dvije terase ispred samog ulaza koje ćemo otvoriti čim nam vremenske prilike dopuste – ponosno ističu.
Kada govorimo o hrani koju nude, specijaliteti su kuće pizza s beskvasnim tijestom, izvorno talijanska napoletana i romana, zatim burgeri u kojima je odležana junetina, tjestenine od domaćih i svježih rezanaca, domaći štrukli i domaći njoki. Trudimo se da sastojci budu vrhunske kvalitete, a naglašavamo suradnju s domaćim OPG-ovima.