cool mjesto

Dugo smo ga čekali, sad je Franko's pizza & bar otvorio svoja vrata

Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Bojan Zibar
12.03.2019.
u 10:51
Čarolija recepture, mjeseci stvaranja savršenog tijesta, namirnice koje osvajaju te potpuni užitak za sva osjetila, samo su neke od karakteristika najiščekivanijeg mjesta u gradu
Pogledaj originalni članak

Franko's pizza & bar, nova je zagrebačka gastro destinacija, kojoj se ljubitelji pizze, iskreno vesele već neko vrijeme. Prema mnogima, pizza je jednostavno i brzo jelo, ali upravo je ta jednostavnost ponekad najkompliciranija. Danas, kada je konkurencija poprilično velika, najbitnije je zadovoljiti gosta i pripremiti mu rapsodiju okusa i namirnica, radi kojih će se naravno, rado vraćati.

Foto: Bojan Zibar

Upravo je to i bila jedna od glavnih niti vodilja vlasnika Franko's-a, ponuditi gostu ono najbolje, najizvornije i dovesti pizzu na jednu potpuno novu dimenziju, a samim time pokazati svu čaroliju recepture u koju je uložen velik trud i rad, mjeseci stvaranja savršenog tijesta, čija kvaliteta je iznimno bitna. Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko's-u leži najmanje 48h prije nego što završi u ručno izrađenoj, prekrasno obloženoj krušnoj peći, koja je u ovom lokalu, definitivno kraljica i u čiji će impozantan izgled biti uprte oči svakog tko zakorači u ovu pizza oazu. Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti.

Foto: Bojan Zibar

Svi znatiželjni ljubitelji ovog najpopularnijeg jela na svijetu, u Franko's - u će se susresti i uživati u pizzi s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama. U ponudi je također zanimljiva mediteranska pizza koja u svom sastavu krije sastojke poput kozica, limete, namaza od tikve. Za one koji vole povrće, ali na jedan sasvim drugačiji način, svoje će nepce moći prepustiti okusima šparoga, oraha, grill tikvica, gljiva te karameliziranih Cipollina. Jedan od sastojaka koji će se također naći svoje mjesto na pizzama su perle ili kuglice aceto balsamico, crne s tartufima i bijele s narom, koje svojim specifičnim, nesvakidašnjim i bogatim okusom, zaokružuju ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči.

Foto: Bojan Zibar

Prekrasan interijer koji potpisuje arhitektica Ivana Vrban, oduševljava na prvi pogled, a pomno odabrani detalji, ponukat će vas, da osim prekrasne i ukusne hrane, fotografijom zabilježite i sve oko sebe. Ugodna atmosfera Franko's pizza & bar-a, ambijent koji osvaja ugodnošću i visokom estetikom, ponuda koja ostavlja bez daha, samo su neke od karakteristika radi kojih već u petak, 15. ožujka 2019. od 16 sati možete rezervirati svoj stol i iznenaditi svoje društvo, te prvi probati o čemu je riječ i zašto svi već danima bruje o ovoj gastro destinaciji, koja se smjestila u ulici kneza Branimira 71A.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BE
Berlioz
17:54 12.03.2019.

S obzirom da pizzeria još nije otvorena ne može se znati kakva će biti pizza pa je očito riječ o reklami ali koja suprotno pozitivnim propisim nije označena kao takva. Nadam se da ćete platiti kaznu zbog toga.

ZE
zelja71
00:48 13.03.2019.

Hoće li pizze zbilja biti minijaturne kao ove na slikama?

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
04:28 13.03.2019.

Ma glavno da je usred hrvatske sve "cool" i da je čak i banalno brašno specijalno uvezeno iz italije i kamen za peć iz Napulja, jer fuj hrvatsko, mi neznamo speć glupi kruh namazan dodacima. Nee, to je "čarobna receptura koju su svi čekali". Vidim vrlo objektivan članak ozbiljnog novinara. Sigurno niste dobili "članak" od vlasnika ?