Dobre vijesti

Domaći studio Benussi&theFish osvojio drugo mjesto za namještaj za djecu

Domaći studio Benussi&theFish osvojio drugo mjesto za namještaj za djecu
02.05.2018.
u 08:44
Uz Tink Things, Salone del Mobile nisu propustili ni brojni hrvatski dizajneri čije ćete eksponate moći vidjeti na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku, poput Artisana, Regeneracije, ERA-e i brojnih drugih
Pogledaj originalni članak

Da se hrvatski dizajn uspješno probija na međunarodnoj sceni svjedoči i nedavni uspjeh hrvatskog dizajn studija Benussi&theFish, koji je na SaloneSatellite, manifestaciji posvećenoj mladim dizajnerima u sklopu Salone del Mobile osvojilo drugo mjesto za svoj senzorni namještaj za djecu Tink Things.

Veliki je to uspjeh hrvatskog dizajna s obzirom na to da su se Dorja i Ivan našli u konkurenciji od 650 dizajnera. Dorja je s istim namještajem na prošlogodišnjem Zagreb Design Weeku osvojila prvo mjesto, što je dodatni dokaz da Hrvatska uistinu ima kvalitetan dizajn koji se može mjeriti sa svjetskim.

- Dorjin uspjeh je potvrda kvalitetnog rada i nama ali i odličan poticaj drugim dizajnerima koji se prijavljuju na Zagreb Design Week. Uz kvalitetan dizajn svako će naći svoje mjesto na svjetskoj dizajnerskoj scen - rekla je Tina Marković iz Zagreb Design Weeka.

-Jako me veseli ova nagrada na kojoj sam zaista zahvalna. Prvenstveno nam je potvrda da je priča u koju vjerujemo zaista smislena i važna, a s druge strane i velika čast. Biti prepoznat u tako velikoj i super kvalitetnoj konkurenciji je stvarno ohrabrujuće. Ovo nam je i dodatni poticaj da konačno i službeno završimo razvoj proizvoda i plasiramo prvu seriju, ali i da nastavimo s radom na novim proizvodima koji podržavaju senzornu inteligenciju - istaknula je Dorja po primitku nagrade.

Metodologija dizajna senzornog namještaja obuhvaća cijeli spektar različitih procesa dječje interakcije s okolinom koji služe kao okosnice za rast, razvoj i učenje, potičući koncentraciju, pamćenje i trenutačno raspoloženje. Tink Things uzima u obzir različite osjetne potrebe u oblikovanju proizvoda koji potiču razvoj senzorne inteligencije pri tome tvoreći dinamičniju, zabavniju, prilagođeniju i poticajniju okolinu za svu djecu.

Uz Tink Things, Salone del Mobile nisu propustili ni brojni hrvatski dizajneri čije ćete eksponate moći vidjeti na ovogodišnjem Zagreb Design Weeku, poput Artisana, Regeneracije, ERA-e i brojnih drugih.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.