DAŠAK PRIRODE

Biljke u kupaonici: najjeftiniji način dekoracije

Foto: Thinkstock
Biljke u kupaonici: najjeftiniji način dekoracije
29.01.2021.
u 13:25
Iako ih ondje najrjeđe smještamo, kupaonice su najidealnija mjesta u domu za uzgoj cvijeća, naročito za one vrste kojima treba više vlage
Pogledaj originalni članak

Kao što postoje biljke kojima je dobro pored tv prijamnika, tako postoje one vrste koje vole biti u kupaonici, iako su to mjesta u domu na koja ćemo ih najrjeđe postaviti.

Najčešće zato što smatramo kako ondje, zbog nedostatka svjetla, neće uspjeti. I kada uopće nemamo izvor prirodne svjetlosti u stanu, neke biljke možemo uzgojiti bez većih problema. Štoviše, odgovarat će im takvi uvjeti. Osim toga, cvijeće u kupaonici unosi svježinu i novi je estetski moment. I sa samo jednom teglom cvijeća kupaonica će izgledati drukčije pa je to ukrašavanje biljem najjeftiniji način dekoriranja.

Možete ih staviti na pod, lavabo i prozorsku dasku, pored kade ili pak objesiti na zid ili strop. Ako cvijeće nije na podu, najbolje je koristiti posude koje nisu lomljive. Košare, drvo i plastika najbolje su rješenje. U nastavku saznajte koje biljke odgovaraju uvjetima u vašoj kupaonici.

Ako je riječ o većem prostoru s puno prirodnog svjetla, onda se odlučite za azaleju, orhideju ili gardeniju.

 

BILJKE KOJE NE TREBAJU PUNO SVJETLOSTI:

Foto: Thinkstock

Aloe vera – Biljka zelenih mesnatih i ljekovitih listova nije ljubiteljica sunca što je čini savršenim kandidatom za kupaonicu. Usto, voli vlagu.

Foto: Thinkstock

Aglaonema – Odgovaraju joj vlažni prostori i malo svjetla. Zalijevajte je s malo mlake vode jednom tjedno.

Foto: Thinkstock

Bambus – Tropske biljke poput bambusa vole vlagu, što znači da im je kupaonica idealno mjesto za rast. Usto, pokupit će nam svu suvišnu vlagu u toj prostoriji.

 

BILJKE KOJE MOGU BEZ PRIRODNE SVJETLOSTI:

Foto: Thinkstock

Difenbahija – Jedna od najnezahtjevnijih biljki, kojoj je bitno da ima dovoljno vlage i vode. Ne zaboravite je često zalijevati.

Foto: Thinkstock

Sanseverija – Poznata i kao svekrvnin jezik, sanseverija voli vlagu, vodu, ali je dobra za kupaonice i zato što pročišćava zrak od štetnih kemikalija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.