Dolazak proljeća u bistrou Beštija donosi svježu energiju i novi jelovnik koji slavi sezonske namirnice, autorsku kuhinju i odvažne okuse. U srcu Zagreba, poznati chef Mateo Davidović predstavlja proljetni meni kojim dominiraju medvjeđi luk, grašak, bob i začinsko bilje – sastojci koji na tanjuru pričaju priču o prirodi u punom cvatu.

Predjela kombiniraju inovaciju i klasiku. Kultni tatarski biftek dobio je novo ruho – poslužen sa svježe ribanim hrenom i majonezom od estragona. Među novitetima ističe se aquachile od Jakobovih kapica, interpretacija južnoameričkog cevichea s dressingom od jabuke, limete i korijandera. Tu je i poriluk na fermentiranom kruhu s prozračnom ricottom i pestom od pistacija, kao i pil pil kozice – dobro poznato predjelo koje zadržava svoje mjesto i u proljetnoj ponudi.
Glavna jela osmišljena su s naglaskom na sezonske sastojke i prepoznatljiv Beštijin stil. Pašta od medvjeđeg luka, ručno rađeni tonnarelli, dolazi s domaćim pestom i dehidriranim žumanjkom. Na jelovnik se vraća omiljeni surf & turf – spoj ramsteka, tune i inćuna s pireom i pečenim kiselim kupusom. Ljubitelji morskih okusa uživat će u grdobini s emulzijom od svježeg bilja, dok zeleni rižoto s bobom, graškom, mentom i kozjim sirom donosi pravu dozu proljetne svježine.
Za vegane tu su BBQ mrkvice kuhane u aromatičnom temeljcu i dovršene na grillu, poslužene s pireom od bijelog graha i veganskim aiolijem. Mesožderima je namijenjen bavette steak s pireom od paprike, padron papričicama i mladim krumpirom u začinskom dresingu.
Deserti prate laganu i razigranu notu jelovnika. Bezglutenski čokoladni brownie od gustina dolazi s domaćim sladoledom od burbon vanilije, dok reinterpretirana panna cotta od mlaćenice s tonkom i jagodama donosi svježinu i zaigranost proljetne sezone. Novi jelovnik dostupan je u Beštiji od svibnja 2025., a rezervacije su moguće putem službene web stranice i društvenih mreža.