zaista pale

Ako želite najljepšu terasu u kvartu, a tanki ste s lovom, evo savjeta koji spašavaju stvar

Foto: IKEA
Ako želite najljepšu terasu u kvartu, a tanki ste s lovom, evo savjeta koji spašavaju stvar
13.04.2023.
u 06:30
Aspekti koji pomažu stvoriti ugodno i lijepo okruženje su tekstil, ako ga dobro odaberemo, te dekorativni elementi. Nešto što pod svaku cijenu moramo izbjegavati je koristiti terasu kao spremište jer u suprotnom nećemo moći stvoriti udoban prostor za opuštanje i slobodno vrijeme
Pogledaj originalni članak

Željeli to ili ne, intenzivno razmišljamo o uređenju balkona i terasa, i uvijek, svake nove sezone svatko od nas poželi dodati nešto novo što će dodatno oplemeniti prostor. Međutim, mnogima je od estetike važnija cijena, stoga se nameće pitanje - kako jeftino urediti terasu? Kako bi se maksimalno iskoristile dimenzije terase i/ili balkona, najvažnije je dobro definirati zone. Moramo biti vrlo jasni oko toga gdje treba ići namještaj, žardinjere, prostor za odmor, stolovi, police, prostori za kretanje itd. Jednom kada znamo gdje želimo staviti koju stvar, a da nam ne ometa kretanje u prostoru, možemo se posvetiti zabavnijem dijelu - samom uređenju.

Foto: IKEA

Kako bi  terasa u isto vrijeme bila i lijepa i praktična, postoje neki elementi koji ne smiju nedostajati. Želite li moći jesti vani? Ili samo popiti kavu? Drijemati? Vježbati? Baza neka bude udoban namještaj, kao što su stolci, stolovi ili stolići, fotelje i sofe ako imamo dovoljno prostora, što god vam padne na pamet. Naravno, zapamtite da namještaj mora biti prikladan za vanjske uvjete.

Također je bitno postići lijepu terasu koja je dobro osvijetljena, danju suncem, a noću svjetlima i LED diodama. Biljke su još jedan element bez kojeg terasa nije ono što bi trebala biti. Korištenje zelenila dat će svježinu i prirodan štih.

Foto: IKEA

Drugi aspekti koji pomažu stvoriti ugodno i lijepo okruženje su tekstil, ako ga dobro odaberemo, te dekorativni elementi. Nešto što pod svaku cijenu moramo izbjegavati je koristiti terasu kao spremište jer u suprotnom nećemo moći stvoriti udoban prostor za opuštanje i slobodno vrijeme.

Foto: IKEA

Ako imate skroman budžet na raspolaganju, pokušajte s ovim trikovima:

Kupnja cijelog kompleta vanjskog namještaja može biti skupa, ali postoji jednostavno rješenje: Napravite ga sami pomoću paleta.Teglice su izrazito dekorativan element, i to ne samo zbog biljaka. Možemo ih prilagoditi svojim željama, bilo da ih obojimo ili ukrasimo na druge načine. Dodavanje jastuka, vanjskih tepiha i zavjesa dat će terasi vrlo udoban karakter.

Foto: IKEA

Općenito su prilično pristupačni, ali uvijek imamo mogućnost potražiti rabljene. Ako želimo uživati ​​na terasi i noću, možemo postaviti LED diode koje će nam dati nježnu i romantičnu rasvjetu, ili čak svijeće .Razmislite o uzgoju povrća na terasi, urbani vrtovi jako su IN.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.