Što nas čeka

Trendovi u uređenju za 2014. godinu

trendovi
Foto: Arhiva VL
1/8
03.01.2014.
u 00:00

Ove godine dominirat će industrijski stil, tirkizna boja, pleteni namještaj...

Prirodan izgled interijera pravi je hit za 2014. godinu.

Nakon dugog niza godina gdje su prevladavale oštre, ravne linije, bijela i siva boja, pomalo hladni i minimalistički interijeri, dolazi do preokreta. Interijeri postaju topli, razigrani, puni detalja koji daju posebnu čar prostoru, koriste se prirodni materijali, boje su plava, zelena i žuta, linije su mekše, zaobljenije, dolazi do miješanja stilova uređenja.

Savjetujemo kako možete osvježiti dom detaljima prema trendu za uređenje interijera za 2014. godinu:

1. Vertikalni zeleni vrt

Zelenilo postaje neizbježan dekorativni element u interijeru. Na vertikalne površine mogu se postaviti razne vrste bilja iako je trenutačno mahovina najzanimljivija zbog lakog održavanja te interesantnog izgleda. Dekorirati interijer zelenilom možete na razne načine: prekrivanjem čitave površine zida, postavljanjem zelenila u okvire poput “zelene slike” ili nepravilnim formama zelenila dekorirati vertikalnu površinu vašeg interijera.

2. Tirkizna boja

Sve nijanse plave boje dopuštene su u 2014. godini. Osvježite svoj dom plavim nijansama bojenjem zidova, dekoracijama u plavim bojama ili pojedinim komadom namještaja plave boje. Uz plavu boju možete kombinirati detalje zelene i žute boje koji su ove godine također hit.

3. Svijetli tonovi drva

Nakon dugogodišnje vladavine wenge i tamnosmeđih tonova, svjetlija boja drva vraća se u modu. Za razliku od dominantnog wengea koji preuzima glavnu riječ u prostoru, svijetlo drvo ima ulogu prozračne baze koje drugim komadima namještaja prepušta glavnu riječ. Veliki doprinos tom trendu dala je popularnost švedskih interijera čiji je glavni adut prozračnost i drveni namještaj u natur boji i boji oraha.

4. Industrijski stil

Iako je taj trend polako počeo još 2013., sljedeće se godine očekuje njegov ulazak na velika vrata. Goli betonski stropovi s vidljivim instalacijama, zidovi od opeke, grubi betonski pod u kombinaciji s hrđavim metalnim namještajem u 2014. bit će još popularniji. U recesijskim vremenima povratak je ovog bauhausovskog stila dobrodošao jer je za razliku od luksuza i kiča ovaj stil lako interpretirati i s manjim budžetom.

5. Pletene stolice

Nakon popularnosti plastičnih i šarenih stolaca zadnjih nekoliko godina u 2014. godini u interijere se vraćaju drveni stolci koji imaju pleteno sjedište. Zavirite u podrum svojih roditelja, baka i djedova i sigurno ćete pronaći jedan takav komad koji nakon lakiranja može biti vaš trendi komad za 2014.

6. Uradi sam

Procvat “uradi sam’’ u uređenju interijera uzima sve veći zamah i zbog sve tanjeg budžeta i zbog potrebe da sami budemo dizajneri i kreatori vlastitog životnog prostora.

7. Puno lustera

U 2014. nećete pretjerati ako vaš dnevni boravak bude više nalikovao showroomu nego stambenom prostoru. U modi su jednostavni lusteri čijom brojnošću stvarate efektnu kompoziciju.

8. Tepih na tepih

Tepih je u interijerima sinonim za toplinu i udobnost, a kombinacija više različitih tepiha trend je koji će u 2014. biti sve popularniji. Osnovno pravilo ovog trenda jest da kombinirate veći tepih jednostavnijeg dezena i jedan ili više manjih koji imaju prepoznatljiv i jak uzorak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije