Inspiracija

Iskoristite vikend za uređenje kutka na otvorenom, otkrivamo kako odabrati idealni vrtni namještaj

H&M Home
23.03.2024.
u 07:00

Vrtni namještaj dostupan je u mnogo različitih materijala, a da bi dugo trajao bitno je odabrati onaj koji odgovara uvjetima koje imate na balkonu, terasi ili u vrtu te, dakako, stilu uređenja

Stiglo nam je proljeće, a to znači sve više vremena na otvorenom. Ako još niste, iskoristite vikend za posavljanje vrtnog namještaja na otvoreno.Vrtni namještaj dostupan je u mnogo različitih materijala, a da bi dugo trajao bitno je odabrati onaj koji odgovara uvjetima koje imate na balkonu, terasi ili u vrtu te, dakako, stilu uređenja. Popularni brend za opremanje doma, H&M Home, izbacio je prvu ovogodišnju outdoor kolekciju koja vam može poslužiti kao odlična inspiracija za uređenje vlastitog komadića na otvorenom.

Foto: H&M Home

Ono oko čega, kad govorimo o vrtnom namještaju, ne biste trebali pristajati na kompromis, svakako je udobnost. Vrtni namještaj  treba biti udoban za sjedenje. Visina vrtnog namještaja također igra važnu ulogu i stoga je treba uzeti u obzir da bi se osigurala najbolja potpora tijelu te da biste se mogli opustiti. Naprimjer, imaju li rukohvati stolice dovoljnu visinu koja podržava podlaktice? Trebate provesti dosta vremena u isprobavanju namještaja prije kupnje, tako da dobijete pravi osjećaj udobnosti, kako kratkoročno, tako i dugoročno.

Foto: H&M Home

Druga stavaka o kojoj valja voditi računa je funkcionalnost. Idealno je imati namještaj koji se može sklopiti ili složiti tako da zauzima što manje prostora pa da se možete oko njega lako kretati. Osim toga, praktično je provjeriti mogu li vrtne stolice biti gurnute ispod vrtnog stola i time vam pružiti više prostora kada se ne koriste.

Foto: H&M Home

Idealan je vrtni namještaj onaj koji nije potrebno održavati. Stoga, kada kupujete vrtni namještaj, trebali biste uzeti u obzir njegov materijal. Postoje velike razlike u načinu održavanja koje svaki materijal zahtijeva. Drvo i željezo čest su izbor, ali traže dosta brige.

Foto: H&M Home

S plastičnim vrtnim namještajem možete dobiti namještaj po povoljnoj cijeni bez smanjene kvalitete i udobnosti. Plastični namještaj izrađen je od UV-zaštićenih polipropilenskih vlakana. To je čista i vrlo čvrsta vrsta plastike koja ne razvija mrlje sive boje te zadržava svoju izvornu boju dugi niz godina. Namještaj se lako može očistiti sapunicom i vodom.

Foto: H&M Home

Ratan i fiberston primjeri su ostalih materijala koji se također koriste u asortimanu vrtnog namještaja. Prirodni ratan čisti se tvrđom četkom, a i dobar usisavač puno će pomoći za većinu slučajeva. Fiberston se čisti blagom otopinom tople vode i sapunice. Vrtni namještaj i od ratana i fiberstona mijenjaju izgled kroz vrijeme, nakon korištenja stoga nakon nekog vremena dobivaju unikatan izgled. Kad odaberete namještaj, poigrajte se s detaljima, dodajte ukrasne jastuke, biljke i druge sitnice koje će pretvoriti vanjski prostor u dnevni boravak na otvorenom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije