S Milanskog tjedna dizajna ravno u Zagreb - renomirani talijanski brendovi stižu na izložbu L’arte di vivere

25.04.2024.
u 08:52

Zavirite u svijet vrhunskog talijanskog dizajna i umjetnosti življenja na jedinstvenoj izložbi 7. svibnja u Oris Kući arhitekture

Čovjek se tisućama godinama pita kako živjeti bolje i ljepše. Danas, kao i u svim kriznim epohama, ponovno se otkriva filozofija umjetnosti življenja u svakom aspektu, bilo da je riječ o hrani, umjetnosti, kulturi, poslu, politici ili odnosima s drugima ljudima. Romantiziranje svakodnevice nije samo trend već ideja da život može biti doživljen, a ne samo preživljen. Uživati u životu doslovno je umjetnost, a tko poznaje bolje takav način života od Talijana! Kreativnost, inovativnost, lakoća bivanja, bezvremenski, a time i održivi dizajn čine srž njihovog životnog stila, a upravo se to moglo osjetiti i na nedavno održanom 62. po redu Salone del Mobile Milano, najvažnijem događaju u svijetu dizajna. Odlična vijest je da neki od izlagača sad stižu i kod nas!

U utorak, 7. svibnja, Zagreb postaje epicentar talijanskog dizajna i stila života jer će se u Oris Kući arhitekture održati izložba “L'arte di vivere" posvećena promicanju koncepta umijeća življenja kroz prezentaciju dizajna, umjetnosti, kulture i gastronomije - s talijanskim potpisom. Pa će se tako na njoj predstaviti ekskluzivna rasvjeta Olev čije pametne lampe doprinose ljudskom zdravlju imitirajući sunčevu svjetlost i inovativni namještaj Sitia koji ne samo da uljepšava domove, hotele, restorane i urede, već ih pretvara u dinamična okruženja u kojima se dizajn spaja sa svakodnevnim iskustvom. Uz njih, novitete će predstaviti ikona luksuznog uredskog namještaja, Codutti koji već 70 godina redefinira iskustvo ureda, potom ručno rađeni tepisi Matteo Pala u koje je utkana tradicija prilagođena suvremenim potrebama te tvrtka Prodital Leather čija se visokokvalitetna koža koristi diljem svijeta u brojnim industrijama, od modne i industrije uređenja interijera do automobilske. Izložbu će dodatno oplemeniti Studio Alina Neculcea koji se ističe apstraktnim slikama velikog formata i vibrantnih boja dizajniranim za luksuzne interijere i hrabre pojedince.

Ove renomirane brendove, ravno s Milanskog tjedna dizajna, na kojem su izlagali prošli tjedan, u Zagreb dovodi njihov ekskluzivni distributer - hrvatska tvrtka DC&T, specijalizirana za dizajn i realizaciju poslovnih prostora koja fokus stavlja na kreiranje inovativnog, funkcionalnog i estetski privlačnog okruženja. Ovim događajem, kažu, odaju počast “Made in Italy” etiketi koja je simbol za tradicionalnu i ručnu izradu, kreativnost, preciznost i posvećenost detaljima - vrijednosti koje su im zajedničke.

“Naša filozofija se temelji na ideji da prostor, osim estetski privlačan, treba biti i funkcionalan, svrsihodan i prilagođen korisnicima. Jedini u Hrvatskoj njegujemo design+build – inovativni pristup u arhitekturi i dizajnu interijera koji integrira sve faze projekta, od početnih skica do finalne izgradnje. Izložba je svojevrsni omaž talijanskom dizajnu sveprisutnom u cijelome svijetu kojem nema premca. Kao generalni zastupnici za Hrvatsku, želimo našem tržištu, posebice u segmentu uređenja poslovnih prostora, ponuditi besprijekornu kvalitetu koja dolazi s vrhunskim dizajnom i jedinstvenom estetikom. Iako je izložba prije svega namijenjena struci, arhitektima i dizajnerima interijera, dobrodošli su svi koji traže inspiraciju za uređenje ureda, hotela, restorana ili vlastitog doma. Na izložbi možda nećete pronaći gotov recept za dostizanje toliko željenog savršenog života, ali ćete dobiti dašak talijanskog stila života koji je, po mom mišljenju, najbliži tome.”, s osmijehom poručuje operativna direktorica tvrtke DC&T, Dubravka Kovačević i dodaje da im je cilj potaknuti povezanost između ljudi i prostora pa su i za lokaciju okupljanja logično odabrali Oris Kuću arhitekture - središnje mjesto promocije arhitekture, dizajna, ali i umjetnosti i kulture.

Izložba će trajati jedan dan, od 12 do 21 sat, dok će se u 18 sati publici obratiti predstavnici brendova i reći nešto više o estetici i funkcionalnosti svojih proizvoda. Uz to, gosti će moći uživati u vrhunskim talijanskim vinima, premium kavi Moak te ukusnim Zanco Gourmet paninima kako bi uživanje bilo potpuno.

Ako ste arhitekt, dizajner interijera, opremate svoj dom ili ured posjetite izložbu L’arte di vivere i otkrijte svijet vrhunskog talijanskog dizajna i umjetnosti življenja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije