tako lijepe

Begonije: idealne ljetnice za balkone, terase i trijemove

begodnije
Foto: Thinkstock
1/2
18.04.2020.
u 07:00

Begonije vole svjetlost, ali ne smiju biti izravno izložene suncu. Ne podnose premokru zemlju i treba ih zaštititi od mraza

Begonije je lako uzgajati, a gdje god ih postavimo izgledaju vrlo dekorativno. Lišće ove ljetnice može biti zeleno, katkada ljubičasto, a cvjetovi su različiti - valoviti, nazubljeni, namreškani, dupli ili jednostruki...

Valja znati da begonije ne vole izravno sunce, jer im sunce lako sprži listove i cvjetove. Dakle, lončanicu s begonijama najbolje je postaviti na mjesto s puno svjetlosti, ali bez izravnog izlaganja suncu.

Foto: pixabay

Tijekom ljetnih mjeseci biljku treba zalijevati tri puta tjedno, ali uvijek uz oprez, jer ne podnosi prevlažnu zemlju. U lončanici valja napraviti drenažu kako bi mogući višak vode mogao oteći. Nemojte joj prskati lišće. Begonije prehranjujemo tekućim gnojivom.

Ocvale cvjetiće i stabljike treba odstranjivati da bi biljka mogla razviti nove cvjetove, jer stari cvjetovi joj uzimaju snagu. Ako begoniji otpadaju pupoljci to je znak manjka svjetlosti. Čuvajte ih od mraza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije