21.05.2020. u 07:00

Možete se poigrati tkaninama, obiteljskim fotografijama, ali treba ukloniti sve nepotrebno i planski kupovati stvari jer ćete ih možda nositi u novi vom

Život u unajmljenom stanu podrazumijeva brojna ograničenja pa se uređenje unajmljenog stana čini prilično nemogućim i besmislenim. No, to ne mora uvijek biti tako. Svejedno što nije vaš vlastiti prostor, od unajmljenog stana stvorite oazu u kojoj ćete se osjećati ugodno i sigurno uredivši ga s malo umijeća i ljubavi i bez puno troškova. Odakle početi?

Važno je uzeti u obzir postojeći namještaj i druge elemente, planiranu duljinu boravka u unajmljenom stanu te odrediti visinu novčanog iznosa koji planirate investirati. Zatečeni namještaj u stanu možda je dotrajao, nije po vašem ukusu, a k tomu ima i previše detalja u stanu.

Foto: Promo fotografija

Planirajte unaprijed

Stoga, prvi korak bio bi (u dogovoru s vlasnikom stana) ukloniti sve nepotrebno i planski kupiti stvari koje će jednoga dana, kada budete imali vlastiti dom, dobro doći. Ako vam je to pak prevelika investicija, osvježite postojeći namještaj novim ručkicama te obojite ili presvucite folijom staru komodu. Za bojenje zidova također je potrebna dozvola vlasnika, a osim toga, to je poprilična investicija. Zato predlažem da prazne zidove dekorirate ukrasnim zidnim naljepnicama koje se kasnije lako mogu skinuti.

Dobro i efektno rješenje za prazan zid može biti i jedna velika slika. Nećete pogriješiti ako investirate u ovakvu sliku računajući na to da će jednoga dana naći mjesto u vašemu budućem vlastitom domu. Također se možete poigrati dekorativnim tkaninama i prekrivačima na kauču i foteljama te na taj način unijeti dinamiku u prostor. Postavite i tepih upečatljivog uzorka kojim ćete definirati i upotpuniti vizualni dojam u prostoru, a to sve bez trajnih promjena.

Foto: Promo fotografija

Mali trikovi

Tepihom ćete sakriti stari parket, unijeti boje i oživiti prostor. Uz minimalne troškove, dekorativnim jastucima različitih oblika i veličina unesite vedrinu i šarm. Jastučnice možete lako zamijeniti i premještati ih po potrebi iz jedne prostorije u drugu. Ne zaboravite i biljke koje će unijeti život i doprinijeti toplini doma. 
Unajmljeni stanovi u većini slučajeva imaju samo osnovnu rasvjetu, pa će dobro doći pokoja stolna lampa ili jedna visoka podna lampa koja će upotpuniti postojeću rasvjetu. Efektna podna lampa odličan je dekorativni element, a osim toga, lako se premješta.

A kako biste se u unajmljenom stanu osjećali kao u vlastitom domu, postavite i uramljene obiteljske fotografije na police ili komodu.Možete ih postaviti i na zid formirajući malu galeriju bez ukucavanja čavala, time što ćete upotrijebiti samoljepljivu traku s obje strane.

Komentara 1

Avatar cleandreams
cleandreams
15:29 17.06.2020.

Nudim ANTIBAKTERIJSKO DUBINSKO čišćenje MADRACA i ostalog tapeciranog namještaja, slobodno mi se javite. Sve na licu mjesta a madrac se može odmah koristiti. Sa certifikatom !!!😎👌..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije