Inspiracija

Dokaz da su ove boje najbolji izbor za dom, ali jeste li dovoljno hrabri isprobati ih?

Shutterestock
17.07.2020.
u 09:33

Kad spojite ove dvije (ne)boje dobit ćete dobru bazu za daljnje uređenje prostora

Biježite li od boja i cijeli život svoje zidove i stropove krečite u bijelo? Ukoliko želite izaći iz rutine, u svoj dom unijeti živost te novu atmosferu bez puno ulaganja, najjednostavnije je složiti paletu boja koja će odraditi taj posao. Dakle, uz bijelu, koja je baza, bez straha, posebice u dnevnom boravku, dodajte  - crnu!

Foto: Shutterstock

Kad spojite ove dvije (ne)boje dobit ćete dobru bazu za daljnje uređenje prostora. Stručnjaci za uređenje interijera apostrofiraju: Bijela i crna stvaraju snažnu vizualnu bazu svakoj prostoriji. Ubacite li primjerice, u svijetlu prostoriju crno-bijeli tepih zanimljivog gemetrijskog oblika dobit ćete jak vizaulni naglasak.

Ako je vaš cilj profinjena elegancija, na zid neutralnih tonova naslonite elegantnu crnu sofu i sparite je s isto crnom foteljom, ali druge teksture i oblika.

Foto: Shutterstock

Sličan efekt postići ćete i crnim detaljima različitih "vizualnih težina". Primjerice, s jedne strane sofe u dnevnom boravku postavite modernu crnu podnu lampu s crnim sjenilom, a s druge strane kauča postavite mali crni stolić - na taj način postići ćete dojam akcije i živosti u prostoru. 

Još jedan način da crnom podignete atmosferu u prostoru jest da umjetnička djela koja postavljate na zid uokvirite crnim okvirima.

Šećer na kraju ove crno-bijele priče svakako su jastuci koji kombiniraju ove dvije (ne)boje u različitim geometrijskim oblicima.

1/12

Taktički mudro odabranim i postavljenim jastucima u ovim tonovima, postići ćete toplu atmosferu.

Uz ove crne detalje kombinirajte bijele detalje, primjerice stolić za kavu, drvene (na drugom namještaju) te metalne, primjerice stolce.

Već ste dodavanjem crnih detalja razbili sterilnost i dosadu karakteristične za posve bijele prostore, a želite li pstići neki određeni dojam, dodajte još jednu naglašenu boju - žuta i crvena dobar su izbor za dnevne sobe, a plava za spavaće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije