RASKOŠNI OBLICI

Zavodljivi tapecirani stolci za originalne interijere

Farg stolci
Foto: fargblanche.com
1/18
21.03.2019.
u 09:08

Stolci Emme Blanche i Frederika Färga prodaju se po dizajnerskim dućanima diljem svijeta, a neki primjerci nalaze se i u Nacionalnom muzeju u Stockholmu

Šveđanin Fredrik Färg i Francuskinja sa štokholmskom adresom Emma Marga Blanche su kreativni zamašnjak dizajnerskog studija Färg & Blanche smještenog u podzemnoj garaži iz koje svako malo na svjetlo dana izlaze zanimljvi komadi produkt dizajna.

Njihovu kreativnost i kvalitetu potvrđuje svakako i suradnja s cijenjenim švedskim proizvođačima namještaja poput Gärsnäsa, Zero i Design House Stockholm te njihovi radovi koji se prodaju po dizajnerskim dućanima po svijetu. I na koncu, njihovi stolci RE-cover zastupljeni su u zbirci u Nacionalnom muzeju u Stockholmu.

Foto: fargblanche.com

Ljubiteljima dizajna najpoznatiji su po svojim stolcima koje je doista teško svesti pod zajednički nazivnik kada je stil u pitanju. Ponekad su to tapecirani stolci s raskošnim oblicima i tkaninama, a ponekad su to nenametljivi minimalistički komadi.

Kod mladih dizajnera vidljiva je sklonost eksperimentiranju, naročito s materijalima i oblicima. Crveni stolci od krutog filca na naslovnoj fotografiji pravi su primjer za to.

Foto: fargblanche.com

Uspjehu njihovih stolaca kojima rijetki mogu odoljeti, smatraju stručnjaci, doprinosi i taj 'ženski dodir' odnosno ruka Emme Marga Blanche te Färgov interes za modni dizajn i radove kreatora Husseina Chalayana i pokojnog Alexandera McQueena.

>>Nećete im moći odoljeti: komadi u pastelnim nijansama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije