LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Vikend oaza: seoska kuća postala je destinacija za uživanje

Seljački pod, jednostavan, a opet moderan namještaj i neutralni tonovi čine unutrašnjost ove kuće idealnim mjestom za opuštanje
30. travnja 2019. u 08:17 2 komentara 18430 prikaza
vikendica
Foto: Dom Arquitectura
Pogledajte galeriju 1/6

Stara vikendica na padinama u okolici Barcelone dobila je novo ruho. Kako se postojeće zdanje nije moglo mijenjati, na arhitektima i dizajnerima je bilo da naprave najbolje što znaju od onog postojećeg.

Stoga, prvi je zadatak bio dobro je izolirati i učiniti krov nepropusnim.

vikendica | Autor : Dom Arquitectura Foto: Dom Arquitectura

Drugi dio projekta, ujedno i najveći zahvat, bio je otvoriti interijer više prema vani kako bi vlasnici mogli i iznutra uživati u divnom pogledu na vrt. Napravljena je velika terasa natkrivena pergolom koja je praktički nastavak dnevnog boravka. Na pergolu se nadovezuje stara smokva koja čini dodatni hlad.

vikendica | Autor : Dom Arquitectura Foto: Dom Arquitectura

Interijer je projektiran gotovo kao jedan prostor u kojem su dnevni boravak, kuhinja i blagovaona glavni dio. Sličan je i namještaj u dnevnoj sobi čiji je pod obložen istim drvetom kao i u dnevnom prostoru.

>>Post-industrijski stil: elegantan stan sa ciglenim zidovima

  • ikonoklast:

    nešto mi ne paše nema kravice oko vikendice za najfinije mljekeco

  • Avatar maxist
    maxist:

    možda za podneblje paše,ali ugođaj je ko u ambulati u izlogu ...+ detalji koji nedostaju ili su suvišni tu......Investitorov diktat koji se meni ne uklapa u život