INSPIRIRAJTE SE

Uskrsni vjenčići za svačiji ukus: odaberite idealan za svoj dom

uskrsni vijenčić
Foto: Thinkstock
1/10
06.04.2020.
u 07:00

Popularni božićni vjenčići imaju i svoju uskrsnu varijantu - ukrasite ih jajima, mašnama, trakama, pilićima.... i oduševite svoje ukućane!

Nekoć je to bilo samo za božićne blagdane, a sada se običaj proširio i na Uskrs. Vjenčić dekorirani prigodnim, simboličnim ukrasima koji asociraju na blagdan, ali i proljeće te obješeni na vrata ili na strop u interijeru ili na prozoru postali su veliki hit.

Nije ih teško izraditi - dovoljno je u nekom većem dućanu nabaviti vijenac ili ga sam izraditi od pruća ili suhog cvijeća te ukrasiti detaljima. Nakon uskrsnih blagdana možete s njih skinuti jaja i piliće i staviti neki cvijet te imati savršen proljetni vjenčić koji će oduševiti vaše ukućane, susjede i sve one koji vam pokucaju na vrata.

Foto: Robert Demo

Ako ste ljubitelj shabbyja i vintage stila, onda je vijenčić s prepeličjim jajima, suhim travama i cvjećem pravi odgovor na vaše afinitete. I još mašna od tekstila ili recikliranog papira - i priča je zaokružena!

Foto: pixabay

Viječić može biti zamjena za košaru u koje ćete staviti bojana jaja u kombinaciji s ukrasima. Kako bi obruč od pruća izgledao drugačije, omotajte ga ukrasnom vrpcom, a istom takvom ili sličnom vrpcom ukrasite i jaja.

Foto: pixabay

Osim što su hranjiva i ljekovita, prepeličja jaja zbog svoga specifičnog izgleda izvrstan su element za dekoraciju. U dućanima možetek kupiti i plastična ili keramička prepeličjaja jaja upravo za dekoraciju. Ako želite prirodan izgled, uz jaja ukrasite vijenčić maslinovim granama, mahovinom i prućem.

Foto: Robert Demo

Pastelni tonovi žute, roze, ljubičaste i zelene zaštitne su boje Uskrsa, i mnogi detalji napravljeni su u pravo u njima. Ako želite što prirodniji izgled, kombinirajte detalje u takvim bojama s drvenim elementima i onima nađenim u vrtu...

Foto: Robert Demo

Kao što vidite, vijenčić može biti i u obliku srca, što daje više nego očitu simboliku. Umjesto jaja na vertikalnu grančiću možete staviti ukrasne mašnice, piliće, cvijeće poput tulipana ili đurđica...

Foto: pixabay

Savršena i vrlo jednostavn a dekoracija za nadstrešnicu, verandu - vijenac ćete pričvrstiti za strop, a na njega objestiti jaja . I to je to! Ovakav vijenac možete objesiti i u interijer - hodnik, dnevnu ili dječju sobu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije