12.09.2015. u 10:45

Ne štedite kada je u pitanju kupnja madraca i osigurajte djetetu udobnost, a radni stol neka bude dovoljno prostran i blizu izvora dnevnog svjetla

Već je prošlo ljeto, a vi još niste stigli urediti sobu za vašeg školarca? Opustite se, još nije kasno da krenete u akciju. Budući da trebate urediti prostor u kojemu će dijete provoditi većinu vremena tijekom školske godine, vrlo je važno urediti ga tako da zadovolji sve njegove potrebe – estetske, potrebe za učenjem, spavanjem, druženjem i igrom.

Uređenje sobe prilagodite uzrastu djeteta i prema tome birajte namještaj i ostalo. Pri izboru boja i dekoracija uključite i dijete kako bi se dobro i ugodno osjećalo u svojoj sobi. Ako veličina prostorije to dopušta, idealna je opcija pri uređenju školarčeve sobe podjela prostora na dvije zone, zonu za rad i zonu za igru.Pri izboru namještaja poseban značaj dajte odabiru radnog stola.

Foto: Promo fotografija

Radni stol neka bude dovoljno velik kako bi dijete moglo neometano obavljati sve svoje radne aktivnosti. Postavite ga na mjesto u prostoriji gdje će imati dovoljno dnevnog svjetla. Važno je paziti na to da svjetlost neometano dopire do stola. Ako dijete piše desnom rukom, svjetlost bi trebala dopirati s lijeve strane, i obrnuto, da se ne bi stvarala sjena.

Kada je u pitanju umjetna rasvjeta, stolnu lampu postavite na mjesto s kojeg će neometano obasjavati radni stol. Vrlo je bitan i izbor radnog stolca koja treba biti ergonomski oblikovan. Loš radni stolac može imati negativan učinak na držanje djeteta koje je još u razvoju i stvarati mu teškoće s kralježnicom.Mjesta za odlaganje knjiga i školskih potrepština školskom djetetu nikada dosta. Stoga, iskoristite svaki centimetar prostora za ugradnju polica za knjige i ormare.

Foto: Promo fotografija

Trebate voditi računa da izbor kreveta i madraca utječe na djetetovo zdravlje pa za dobar san obavezno kupujte kvalitetno. Boravi li u sobi više djece, dobro rješenje bi bio izbor mobilnog multifunkcionalnog namještaja koji možete lako pomicati i prilagođavati potrebama. Starija djeca provode više vremena za učenje i druženje s prijateljima, koji će zasigurno ponekad ostati i na spavanju, te je dobro imati i to na umu pri odabiru namještaja. Treba računati i da će dijete s vremenom željeti tehniku poput računala, televizora i igraćih konzola te treba predvidjeti mjesto za njih.

>>Male kuhinje: kako da izgledaju prostrano i budu funkcionalne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije