LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Toscana u Ukrajini? Moguće je, evo primjera!

Vila od 985 četvornih metara u okolici glavnog grada Ukrajine nalik je onima u talijanskoj pokrajini Toscani, poznatoj turističkoj destinaciji
24. kolovoza 2019. u 07:00 1 komentara 1691 prikaza
vila ukrajina
Foto: freshome.com/Andre Avdeenko
Pogledajte galeriju 1/16

Inspirirana sirovom ljepotom toskanskih vila u Italiji, velika i impresivna kamena ljepotica u okolici glavnog grada Ukrajine Kijeva plijeni pažnju svojim izgledom, neobičnim za ovo podneblje. Zaljubljeni u Mediteran i talijanski jug, vlasnici su poželjeli da njihov dom nalikuje u nekim segmentima - arhitekturi i unutarnjem uređenju zdanjima kakva su tamo.

Arhitektonski studio Baraban odlučio je stoga sagraditi kuću od kamena, koja svojim vanjskim i unutarnjim izgledom - upotrebom kamena, lučnih otvora i organskim linijama i materijalima nalikuje na stari dvorac. Cjelokupni dojam dvorca pojačavaju 985 četvornih metara prostora te jezero koje se prostire sa stražnje strane kuće.

vila ukrajina | Autor : freshome.com/Andre Avdeenko Foto: freshome.com/Andre Avdeenko

I uređenje okoliša i odabir bilja te kameni bunar ispred ulaza također su inspirirani Mediteranom. Noću, kada se vila odražava u jezeru koje se prostire iza nje, a vješta uporaba vanjske rasvjete daje akcente na neke njezine dijelove stvara se nestvaran, bajkovit dojam.

Većinu materijala, kao i namještaj te dekore i detalje vlasnici su uz pomoć stručnjaka iz studija Baraban odabrali u Italiji, Njemačkoj i Francuskoj te ih dopremili u Ukrajinu.

vila ukrajina | Autor : freshome.com/Andre Avdeenko Foto: freshome.com/Andre Avdeenko

Vilom dominiraju prirodni materijali - drvo, kamen, koža i mramor te prirodni tonovi smeđe koje ublažavaju neutralni tonovi sive i bijele, kako prostor ne bi bio zagušen i odviše taman. Stropne i sve ostale grede u vili izrađene su od prastarog hrasta, a stare tapiserije iz 19. stoljeća izabrane se za ukrašavanje nekih dijelova kuće.

vila ukrajina | Autor : freshome.com/Andre Avdeenko Foto: freshome.com/Andre Avdeenko

Kuhinjski kamin visok 1,94 metra u cijelosti je izrađen od mramora. Svi ti prirodni materijali poput kamena ili pak mramora u ovakvom okolišu, koji ipak nije mediteranski i gdje su temperature dobar dio godine ispod nule, djeluju pomalo hladno. Kako bi se to izbjeglo uvelike je korišteno drvo u raznim nijansama - ono je dalo toplinu prostoru, kao i zemljani tonovi namještaja i detalja.

U glavnoj spavaćoj sobi zid odnosno pozadina kreveta je mozaik izrađen od komada metala koji se savršeno uklapaju u rustikalni stil koji dominira cijelom kućom. U nekim dijelovima kuće, poput kupaonice ili dječje spavaće sobe unešeni su moderni elementi - neki komadi namještaja ili pak reprodukcije radova Roya Lichtensteina, poznatog američkog pop art umjetnika.

vila ukrajina | Autor : freshome.com/Andre Avdeenko Foto: freshome.com/Andre Avdeenko

>>Otmjena luksuzna kuća dostojna kraljevske obitelji

  • Avatar @promatrač
    @promatrač:

    Vanjski izgled je fantastičan. Unutarnjost mi se sviđa djelomično. Prije svega interijer mi se ne uklapa baš svugdje onako kako bi po meni to trebalo.