LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Vodimo vas u stan koji ima čak dva dnevna boravka

Vlasnici nisu željeli mijenjati nepraktični kružni koncept stana do 160 četvornih metara u historicističkoj zgradi s visokim stropovima
20. prosinca 2019. u 09:12 0 komentara 15351 prikaza
stan švedska
Foto: Lagerlings
Pogledajte galeriju 1/21

Prostran stan od 160 četvornih metara u staroj historicističkoj zgradi u centru Stockholma odiše zanimljvim stilskim ispreplitanjima koja je rezultirala eklekticizmom i profinjenošću te u potpunosti korespondira s vremenom nastanka građevine.

Stan je, za današnje stambene prilike i kulturu stanovanja, nepraktičnog i nelogičnog koncepta jer je kružni i ulazi se iz prostorije u prostoriju. No, taj segment vlasnici nisu smatrali problematičnim te ga adaptacijom nisu mijenjali.

stan švedska | Autor : Lagerlings Foto: Lagerlings

Jedina prostorna preinaka u ovom prekrasnom interijeru bila je pregrađivanje velike spavaće sobe u dvije manje, tako da se dobila još jedna, sada manja spavaća soba. Od jedne od spavaćih soba napravljena je radna soba kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe vlasnika.

stan švedska | Autor : Lagerlings Foto: Lagerlings

Veličina stana omogućila je postojanje čak dva velika dnevna boravka, od kojih se u jednom nalazi i dio za blagovanje. Usto, i kuhinja, budući da je bilo dovoljno prostora, ima dio u kojem je smješten stol sa stolcima u kojem se svakodnevno objeduje, dok se blagovanje u dnevnom boravku koristi kada dođu gosti.

stan švedska | Autor : Lagerlings Foto: Lagerlings

Dnevni boravci posve se stilski razlikuju - dok u jednom prevladavaju smeđi tonovi i antikni komadi, dio obiteljske ostavštine, u drugome je moderniji namještaj, detalji i materijali te svjetlije boje. No, i u modernijem dnevnom boravku većina namještaja je u vintage izdanju i skupljena s različitih strana.

stan švedska | Autor : Lagerlings Foto: Lagerlings

Kupaonica i kuhinja najmoderniji su dijelovi stana, u kojima čak stilski ima i dosta minimalizma. Za te dvije prostorije odabrani su tamniji tonovi u kombinaciji s tamnozelenom i bijelom. Dodatnu atraktivnost stana čini brojno zelenilo, a naročito vertikalni vrt za kuhinjskom zidu.

stan švedska | Autor : Lagerlings Foto: Lagerlings

>>Prekrasan, topao dom u Poreču iz kojeg gosti ne žele otići

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.