tako jednostavno

Trendu u interijeru - tabure - jeftin i brz način za makeover doma

tabure
Foto: Promo fotografije
1/3
27.05.2020.
u 10:31

Tabure se lako može uklopiti u različite stilove, od skandinavskog i eklektičnog do minimalističkog i shabby stila

Taburei doživljavaju velik povratak u dizajnu interijera. Komad namještaja koji je jednako funkcionalan koliko moderan u ovom trenu ponovno osvaja dizajnere interijera i tržište. Nakon trenda predimenzioniranih L sofa koje dominiraju dnevnim boravkom i koje ne ostavljaju dovoljno mjesta za neki drugi sjedeći komad namještaja, nastupio je trend u kojem je boravak ispunjen većim brojem sjedećih komada, a tome najviše možemo zahvaliti velikoj popularnosti eklektičnog stila.

Boemski šik

Osim što je uveden novi trend prostorne organizacije sjedenja u boravku, eklektični je stil zaslužan za utjecaj drugih kultura pa je tako marokanski tabure ponovno postao popularna i tražena roba. Kako je individualnost jedna od glavnih smjernica eklektičnog stila, tako je tabure sa svim svojim licima i oblicima pronašao dominantnu poziciju u ovoj šarenoj priči. Taj nizak i jastučast komad namještaja izuzetno je praktičan kao dodatak kauču i fotelji kao posebno sjedeće mjesto ili komad na kojem možete odmoriti noge dok ugodno smješteni čitate knjigu. Osim za sjedenje, tabure je idealna alternativa za klub stolić ako na njega stavite okrugli pladanj.

Foto: Promo fotografije

Tabure može dati i naglasak prostoru

Akcenti i detalji u interijeru su bitni, oni prostor daju finalni izgled a ovaj casual komad namještaja u svaki dom će unijeti dozu boemskog šika. Tabure se lako može uklopiti u razne stilove od skandinavskog i eklektičnog do minimalističkog i shabby stila. Dizajneri su na vrijeme prepoznali ovaj rastući trend pa danas možete tabure pronaći u različitim bojama i materijalima.

Može i u sobama

Ljubiteljima prozračnih i pastelnih interijera najviše će se svidjeti sitniji taburei kuglasta oblika. Ti su modeli izrazito popularni i najčešće dolaze u raznim bojama i u raznim tipova pletiva. Od komada koji imaju izrazito širok i naglašen šav do sitnijeg i finijeg šava koji djeluje kao najfinija pletena deka. Od boja su najpopularnije pastelno ružičasta i plava.

Foto: Promo fotografije

Odlično će se uklopiti i u vanjske prostore

Za fanove mladenačkih interijera u kojima prevladavaju žarke boje i hrabri uzorci valjkasti platneni taburei šireg promjera bit će pravi izbor. To su komadi namještaja dovoljno veliki da mogu preuzeti ulogu fotelje, što je izrazito praktično u manjim prostorijama kada se zbog nedostatka kvadrata mora pribjegavati praktičnijim rješenjima a da se ne naruši estetika.


 

Osim u ambijentu dnevnog boravka, ovaj se popularni komad namještaja može odlično uklopiti kao dekorativni element ili mjesto za sjedenje u spavaćim sobama, pretprostorima, garderobama pa čak i kupaonici.

Tragate li za idejema za uređenje doma, balkona i terasa, svakako bacite oko na naš Instagram!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije