Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Izvrstan spoj skandinavskog dizajna s kolorističkim i retro komadima

Stari građanski stan od 90 četvornih metara kojeg krase visoki stropovi i štukature učinjen je zanimljivijim miješanjem stilova i jarkih boja
15. veljače 2019. u 08:50 1 komentara 7781 prikaza
stan štokholm
Foto: alvhemmakleri.se
Pogledajte galeriju 1/22

Stari građanski stan star gotovo jedno stoljeće adaptiran je uz minimalna sredstva – osim mijenjanja sanitarija i dijela podova (keramičkih pločica u hodniku, kupaonici i kuhinji) te nekoliko novih komada namještaja sve ostalo u njemu je već postojalo. Da bi i to staro izgledalo poput novog ili drugačije nego prije, upotrijebljene su boje, lak i nova tkanina.

Ulaskom u stan koji se prostire na 90 četvornih metara jasno je da se radi o skandinavskom dizajnu, no ružičasti naslonjač koji se nazire iz dnevne sobe daje naslutiti da se ovdje ipak dogodio stilski pomak. Kako ne bi djelovao odveć sterilno i asketski, vlasnici su odlučili nabaviti nekoliko kolorističkih komada koji su prostoru dali toplinu i dozu intrige.

stan štokholm | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

Ružičaste naslonjače, stakleni klub stolić i tepih u istim takvim tonovima ili pak plave trendi taburee u dnevnoj sobi ne bismo očekivali u ovakvom prostoru, kao ni retro smeđu naslijeđenu fotelju u blagovaonici. Oplemenjivanje akcentima u drugim stilovima i bojama dalo je i eklektičnu atmosferu stanu i izvuklo ga iz stilske predvidljvosti.

Zbog nedostatka financija, raspored u stanu nije mijenjan, tako da je ostao stari tlocrt po kojem se iz dnevne sobe ulazi u blagovanje, a kuhinja je na drugoj strani hodnika, kao i spavaća soba. U njoj, kao i hodniku i kupaonicama dominira bijela boja upotpunjena sivim ili crnim detaljima.

stan štokholm | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

Visoki stropovi u stanu iskorišteni su za garederobni prostor u velikom hodniku te spavaćoj sobi. Odabrana je bijela boja ormara koja nije zagušila prostor nego je stvorila dojam da je riječ o zidovima.

Kuhinja je okrenuta prema stražnjem dijelu zgrade i zbog odabira bijelih tonova i nekoliko tegli zelenila ostavlja dojam prozračnosti i mira.

stan štokholm | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

Jedan od originalnijih elemenata u stanu jesu stara drvena vrata, skinuta sa zida koji dijele blagovanje i dnevni boravak. Obojana u shabby chic maniri te prislonjena na zid zajedno sa žaruljom s debelim kablom efektna su dekoracija.

stan štokholm | Autor : alvhemmakleri.se Foto: alvhemmakleri.se

>>Stari građanski stan prilagođen mladoj modernoj obitelji

  • Avatar annex
    annex:

    u Štokholmu? od kada mi pišemo po Vuku? Novinara iki novinarku poslati na neku užurbani tečaj iki što bi ona rekla na kurs.