Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Luksuzan moderni stan na vrhu moskovskog nebodera

Majka i kći tinejdžerica poželjele su stan u kojem neće biti previše boja niti detaja te koji će pratiti dizajnerske trendove
03. ožujka 2019. u 07:00 2 komentara 11349 prikaza
stan moskva
Foto: freshome.com
Pogledajte galeriju 1/13

Smješten na 18. katu nebodera u širem centru Moskve, peterosobni stan od 130 četvornih metara pravi je primjer modernog minimalističkog stana s vrlo malo boja i detalja.

Kožni žuti naslonjač i radni stolac iste boje te zeleni detalji na namještaju u dječjoj sobi jedini su koloristički kontrasti sivoj, crnoj i bijeloj boji koje dominiraju u stanu. Arhitektkinja Aleksandra Fjodorova adaptirala je i uredila ovaj stan za poslovnu ženu i njezinu kćer tinejdžericu, ravnajući se prema njihovim željama – da stan bude jednostavan, moderan i praktičan, a da detalja bude što manje.

stan moskva | Autor : freshome.com Foto: freshome.com

Osim dnevne zone koja je napravljena kao open space, u stanu se nalazi i spavaća, dječja i radna soba, kupaonica, gostinjski toalet te garderobni prostor.

Adaptacija je uključivala nove instalacije, stolariju, sanitarije, rušenje zidova, nove podne obloge – keramičke poločice te parkete umjesto tepisona, spuštene stropove te podizanje nivoa u radnoj i dječjoj sobi te kompletno novi namještaj.

stan moskva | Autor : freshome.com Foto: freshome.com

Na svakom koraku vidljivi su moderni trendi materijali – koža, parketi lakirani mat lakom, poločice velikih dimenzija, velika ploča umjesto keramike na kuhinjskom zidu, media pan visokog sjaja, paneli na zidovima u radnoj i spavaćoj sobi te stakleni prozirni zid između glavne spavaće sobe i kupaonice.

Paneli su vješto zbog svoje teksture iskorišteni i kao dekoracije, pa ih stoga nije bilo potrebno ukrašavati slikama, fotografijama ili policama.

stan moskva | Autor : freshome.com Foto: freshome.com

Oskudnost detaljima ublažena je komadima koji svojom jarkom bojom (žuti naslonjači) ili pak dinamičnošću i zanimljivim oblicima (lusteri u radnoj i dnevnoj sobi) oplemenjuju prostor i čine ga manje sterilnim.

>>Tipičan muški stan: moderno, nepretenciozno i bez suvišnih detalja

  • doktorica:

    previše je tog kancelarijskog stila,previše sivila

  • Avatar Ironman0105
    Ironman0105:

    nevjerovatno...Peterosobni stan od 130 kvadrata? I to jos luksuzan? Da vidimo, 130 :9=14.44, dakle ako uzmemo 5 spavacih soba, kuhinju, dnevnu sobu, blagovaonicu i (nezamislivo) samo jednu kupaonu prosjecna velicina sobe je 14 "kvadrata" Gdje je tu luksuz?