LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Staklena fasada? O, da, i izgleda odlično na ovoj kući!

Adaptacija stare kuće od opeke uključivala je i novu stražnju fasadu koja se sada sastoji od velikih staklenih površina i čelične konstrukcije
01. rujna 2019. u 07:00 0 komentara 4831 prikaza
kuća chicago
Foto: hufft.com
Pogledajte galeriju 1/18

Smještena u blizini poznatog Lincoln Parka u Chicagu, uska katnica, svojom vanjštinom od cigle tipična za svoje okruženje, skriva zanimljivu i netipičnu unutrašnjost.

Ta zanimljiva priča u interijeru postignuta je temeljitom adaptacijom koju je vodio studio Hufft Project, nastojeći spojiti staro i novo. Pročelje je ostalo isto čime su se očuvale izvorne pojedinosti povijesne zgrade, dok je stražnja strana dobila novo, pomlađeno lice, kao i pripadajući joj vrt.

kuća chicago | Autor : hufft.com Foto: hufft.com

Stražnja fasada sada je kombinacija stakla i čelika, s dominacijom ovoga prvoga materijala pa se doima kao stakleni zid. Interijeri su dizajnirani pomoću čistih linija, prirodnih materijala i neutralnih tonova – bijele, be, sive i crne, tipičnih za minimalističke interijere te ima pravu modernu vibru.

kuća chicago | Autor : hufft.com Foto: hufft.com

Atraktivno čelično stubište dijeli dnevni boravak i blagovanje, filtrira svjetlo i omogućuje pogled na cijelo prizemlje. Centralno mjesto u prizemlju je velika bijela kuhinja od mediapana visokoga sjaja iz koje se pruža pogled na zanimljivo koncipiran vrt.

kuća chicago | Autor : hufft.com Foto: hufft.com

Veliki otvori dali su mogućnost da što više prirodnog svjetla dođe u stražnji dio kuće, koji gleda na dvorište jer se tamo nalaze kuhinja te glavna spavaonica na katu.

>>Iza mrežaste aluminijske fasade krije se prekrasan, moderan dom

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.