Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Profinjeno i funkcionalno potkrovlje u skandi stilu

S pogledom na grad i luku, dvoetažni stan u Göteborgu pravi je odraz njegovih stanara, ljubitelja starih odbačenih stvari i jednostavnog dizajna
17. kolovoza 2019. u 07:00 0 komentara 4414 prikaza
potkrovlje švedska
Foto: Alvhem
Pogledajte galeriju 1/14

Dvoetažno potkrovlje od svega 62 četvorna metra u Göteborgu u Švedskoj skriva pravi mali dragulj skandinavskog stila s vintage elementima u smeđim i crnim nijansama.

Ukusno namješten prostor rezultat je angažmana njegovih vlasnika, para koji je odlučio pronaći veći stan od onoga u kojem je živio. U stanu se sada našlo mjesta za znatno veću dnevnu zonu, te garderobni prostor uz spavaću sobu, te veću kupaonicu.

potkrovlje švedska | Autor : Alvhem Foto: Alvhem

Novi stan ima dodatni bonus a to su dvije etaže što ipak daje veći dojam prostornosti te balkon koju prijašnji stan nije imao. Prekrasan mali balkon produženi je dnevni boravak na kojem se našlo mjesta ne samo za bilje nego i stol i stolice te mogućnost druženja s prijateljima ili ispijanja jutarnje kavice i doručak.

Dva nivoa, ako izuzmemo kuhinju, garderobu i kupaonice su sada jedan jedinstven prostor – odmah s ulaza prostire se dnevni boravak s blagovanjem te se iz njega ide stepenicama u spavaću sobu. Stan se doima većim nego što jest - uz spomenuti dvoetažni koncept, tome doprinosi i pristojna visina prve razine stana, dominacija bijele boje (podovi, zidovi, namještaj) te vrlo malo detalja.

potkrovlje švedska | Autor : Alvhem Foto: Alvhem

Skandinavski stil vidljiv je na svakom koraku, a njime se vješto u prostoru spojila profinjenost i funkcionalnost, te se, uz pomoć retro komada namještaja i detalja, stvorila toplina. Bijele stepenice od lameliranih drvenih greda izgledaju poput skulputre i posve su nenametljive u prostoru, kao i tradicionalni dimnjak u dnevnoj zoni.

Njegova uloga, budući da nije u funkciji, jest da dijeli boravak od blagovanja, ali na vrlo neprimjetan način, budući da je obojan bijelom bojom.

potkrovlje švedska | Autor : Alvhem Foto: Alvhem

Poseban efekt proizvele su ugradbene police s knjigama koje se prostiru na vrhu stubišta jer se stvara osjećaj zasebnog prostora u spavaćoj sobi. Tako se ujedno pametno iskoristio inače nepristupačan prostor.

potkrovlje švedska | Autor : Alvhem Foto: Alvhem

>>Mladenačko kolorističko potkrovlje za modnog dizajnera

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.