LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Sjajan minimalistički dom okružen šumom i jezerom

Stara kolonijalna kuća srušena je do temelja i na njoj se sagradio suvremeni dom okružen borovom šumom, pogledom na močvaru i jezero
08. siječnja 2021. u 12:44 1 komentara 8453 prikaza
kuća amerika
Foto: Anice Hoachlander
Pogledajte galeriju 1/11

Arhitekt Robert M. Gurney projektirao je moderan dom okružen šumom i vodom u mjestašcu St. Micahels u saveznoj državi Maryland, smještenoj na istočnoj obali Amerike.

Kuća, smještena u mirnoj i prekrasnoj uvali Solitude Creek, građena je na temeljima zdanja u nizozemsko-kolonijalnom stilu, starog preko 50 godina. Kako je kuća imala niz građevinskih manjkavosti te vrlo tijesan raspored, a usto je postojala mogućnosti da bude potopljena, novi vlasnici, umjetnički par, odlučili su je srušiti do temelja i napraviti novu kuću.

kuća amerika | Autor :  Anice Hoachlander Foto: Anice Hoachlander

Kako bi se mogla zadržati ista pozicija te ukloniti rizik od poplave, arhitekti su odlučili dodati potpornje na temeljima kuće te novo zdanje odignuti od zemlje. Ovako je kuća bolje iskoristila soj položaj te se pruža bolji pogled na okoliš – vodu, borovu šumu i susjednu močvaru.

kuća amerika | Autor :  Anice Hoachlander Foto: Anice Hoachlander

Cilj projekta bio je svakako iskoristiti okruženje – bogatu vegetaciju i pogled na vodu te modernu koncepciju uklopiti u prirodu, da bude što stopljenija s njom. Zadatak je bio i smještanje suvremene zbirke umjetnina koju vlasnici skupljaju već godinama, a jedan dio je i njihov autorski rad.

kuća amerika | Autor :  Anice Hoachlander Foto: Anice Hoachlander

Centralni prostor u kući je otvorena dnevna zona uređena kao i ostatak interijera u minimalističkom stilu s jakim akcentima, detaljima u jarkim bojama. Dodatnu atraktivnost ovom prostoru daje i visoki strop.

kuća amerika | Autor :  Anice Hoachlander Foto: Anice Hoachlander

Spavaće sobe i kućni ured vlasnika nalazi se na drugom nivou na kojem pažnju plijeni i prostrana terasa, zamišljena kao mjesto za odmor i kontemplaciju u tišini.

kuhinja uređenje doma Sive kuhinje dominirat će ove godine. Ako su i vaš izbor, evo 7 ključnih stavki na koje treba paziti! dom iz snova U ovom stanu caruje klasika, uvijek je u trendu, a lako ga je mijenjati detaljima hit u interijeru Urbani romantizam - novi trend u koji ćete se zaljubiti na prvu, ovaj stan je dokaz!
  • Matrix5:

    Steta kaj nije prilozena stara foto kuce,ova je skroz avantgardna i jezivo prazna i otvorena