Naslovnica Interijeri

Topao i ugodan dvoetažni dom za mladu četveročlanu obitelj

Prije useljenja u svoj novi dom od 100 četvornih metara vlasnici su angažirali dizajnera interijera da ga stilski osmisli
11. svibnja 2018. u 08:44 0 komentara 6680 prikaza
dvoetažni stan poljska
Foto: Marcin Ratajczak
Pogledajte galeriju 1/18

Mlada četveročlana poljska obitelj kupila je stan u predgrađu Poznanja te je prije useljenja angažirala dizajnera interijera kako bi im osmislio prostor na najbolji mogući način – da se zadovolje sve njihove potrebe a da istovremeno stan izgleda atraktivno i zanimljivo.

Dizajneri su stilski – izborom boja, materijala i koncepcijom posve ujednačili dvije etaže stana u kojem se na prvoj razini nalazi dnevna zona s kuhinjom, blagovanjem i dnevnim boravkom, a na gornjoj tri spavaonice – jedna glavna roditeljska i dvije dječje, od kojih je jedna ostala nenamještena i služi kao igraonica djeci.

dvoetažni stan poljska | Autor : Marcin Ratajczak Foto: Marcin Ratajczak

S obzirom na kvadraturu stana od 100 četvornih metara i solidan financijski budžet dizajneri nisu bili ograničeni nedostatkom prostora i novaca pa su sve svoje ideje mogli sprovesti u djelo. Cilj im je bio stvoriti moderno osmišljen prostor, ali životan i neopterećen strogim pravilima uređenja.

dvoetažni stan poljska | Autor : Marcin Ratajczak Foto: Marcin Ratajczak

Dojam spontanosti najviše se očituje u djelu za blagovanje u kojem je cijeli zid obojan u crnu boju te služi, posve u skladu s trendovima, kao ploča na kojoj se likovno i pismeno okušavaju djeca vlasnika. Veseo i šarmantan dojam pojačavaju police smještene u gornjem dijelu zida, prema stropu te stolci različitih oblika i boja.

dvoetažni stan poljska | Autor : Marcin Ratajczak Foto: Marcin Ratajczak

Kako je ideja bila i da stan bude u svijetlim tonovima i da bijela dominira, korišten je kvalitetni bijeli iveral i mediapan, ali je kombiniran s prirodnom bojom drveta te smeđim, sivim i crnim tonovima pojedinih komada namještaja – kutne garniture, stolaca u blagovanju, polica u spavaćoj sobi i blagovanju, stropne rasvjete te zavjesa od bambusa.

dvoetažni stan poljska | Autor : Marcin Ratajczak Foto: Marcin Ratajczak

Kako bi se odijelio hodnik od dnevne zone, zid je obložen bijelim iveralom, koji zbog svoje boje ne zagušuje prostor nego djeluje poput transparentnog dekorativnog panela, a vrlo je zanimljiv i koncept glavne spavaće sobe u kojem je dio s ugradbenim ormarima odijeljen od kreveta smeđom policom. Tako je dobivena intimnost u spavaćem dijelu a prostor se uspješno vizualno odijelio u dvije cjeline.

>>Profinjeno i funkcionalno potkrovlje u skandi stilu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.