Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Elegantna moderna vila s neobičnim bazenom i prekrasnim vrtom

Australski arhitekt Darren Campbell projektirao je kuću koja se sastoji od dva paviljona - tako je dobio na dinamici prostora te zadovoljio potrebe vlasnika
30. lipnja 2019. u 07:00 3 komentara 6021 prikaza
vila wahroonga house darren campbell
Foto: dcarchitect.com.au
Pogledajte galeriju 1/15

Smještena na sjevernom dijelu Sydneyja, u predgrađu Wharoonga, ova moderna i otmjena kuća je koncipirana kao dva spojena paviljona, čime se, kako je i bila namjera arhitekta Darrena Campbella, dobilo na dinamici vanjskog i unutarnjeg prostora te maksimalno iskoristiti nevelika parcela na kojoj se nalazi i bazen. Usto, tako se riješila potreba da kuća ima dva odvojena prostora, u kojem je jedan rezerviran za roditelje vlasnika koji povremeno borave kod njih.

Prednji paviljon odnosno krilo uključuje ulaz, dnevni prostor, blagovanje i kuhinju, a u stražnjem, osim soba, nalazi se dodatni stambeni gostinjski prostor te praonica rublja. Oba prostora imaju visoke stropove i velike staklene stijene okrenute prema unutarnjem dvorištu, kako bi dobile što više dnevnog svjetla i mogućnost uživanja u pogledu na veliki vijugavi bazen i zelenilo.

vila wahroonga house darren campbell | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

U kući dominiraju svijetliji tonovi - uz zidove i pojedine komade namještaja bijele boje, korištene su i blage nijanse pistacio zelene, sive i žute. Bijela boja na zidovima omogućila je da se neki komadi namještaja,k podne obloge od drveta i detalji jače ističu.

Posebnost prostora su i unutarnje staklene stijene koje služe kao paneli, pregradni zidovi, police i dekorativni element. Na taj način prostor dobiva dubinu i dinamiku, te se uvećava. Drveni podovi su stavljeni kako bi se prostor utoplio, budući da u njemu ima vrlo malo detalja i namještaja, a bijela boja dominira.

vila wahroonga house darren campbell | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

Darren Campbell je u svojim nacrtima i uređenju slijedio želje vlasnika te je oblikovao moderan i udoban dom, koji odiše elegancijom i otmjenošću i koji nije zatrpan namještajem. Dok je dnevni prostor, a naročito kuhinja opremljena u modernom stilu, spavaće sobe oaza su klasike i jednostavnosti.

vila wahroonga house darren campbell | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

>>Prekrasan dom na četiri etaže: retro detalji u modernom okruženju

  • Matrix5:

    Sviđa mi se

  • anticenzura:

    Meni se to nista ne svidja, totalno neukusno, to su sve po IKEi pokupovali. A tek ova stakla okolo, sve hladno, bezivotno, kao po hotelima trece kategorije. Doduse ja vidim puno luxuza svaki dan, pa mi se mozda cini. A ... prikaži još! ima i po Hrvatskoj puno ljepsih vila od ovih skatula.

  • mica1111:

    ...nit se tu jede nit se pije,nit se živi...to je samo za slikavat...nit jednog lonca nit tanjura,a di su tek cipele,roba,gaće...lipša su moja 72 prenatrpana kvadrata...